Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Sisäministeriö valmistelee nuohouksen vapauttamista sääntelystä

15.03.201618:07
19
  • Nuohooja Asmo Ikonen nuohosi rantasalmelaisia asuntoja ja kesämökkejä 18.7.2013.  

nuohous, nuohooja, Asmo Ikonen, kesä, paloturvallisuus, palo, tulipalo, tulisija,

    Sisäministeriö selvittää piirinuohoojajärjestelmästä luopumista koko maassa. Kuva: Petri Vanhanen

Sisäministeriössä valmistellaan pelastuslain muuttamista niin, että alueen pelastustoimelta poistuisi velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä.

Käytännössä tämä tarkoittaisi piirinuohousjärjestelmästä luopumista. Nuohous olisi jatkossa vapaasti kilpailtua yritystoimintaa, jossa rakennuksen omistaja tai haltija tilaisi palvelun valitsemaltaan yrittäjältä.

Nykysääntelyn purkamisesta on puhuttu jo pitkään. Kiinteistöjen omistajat ovat kaivanneet nuohoukseen valinnanvapautta ja joustavuutta.

Sääntelyn purkaminen parantaisi yritystoiminnan edellytyksiä ja uusien yrittäjien tuloa alalle.

Tällä hetkellä suurimmassa osassa maata on käytössä piirinuohousjärjestelmä. Pelastuslaitos kilpailuttaa ja valitsee alueella toimivat nuohousyritykset ja päättää nuohouksen hinnasta.

Vapaa tarjonta on päällä Itä-Uudellamaalla ja Keski-Uudellamaalla sekä osittain Etelä-Karjalassa ja Päijät-Hämeessä.

Rakennuksen omistajan velvoite huolehtia nuohouksesta määräajoin on tarkoitus säilyttää.

Uudistus liittyy hallituksen tavoitteisiin karsia kuntien tehtäviä, purkaa normeja ja lisätä kilpailua.

Asiasta on tarkoitus antaa hallituksen esitys ensi keväänä ja voimassa uudistus voisi olla 1.1.2018.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vielä kun saisi tietää etukäteen, että onko nuohooja huushollin sotkevaa sorttia. Nuohouksen hinnalla ei ole paljon merkitystä, jos tupaa ja verhoja pitää pestä nuohouksen jäljiltä monta päivää. Kaikilla sutareilla ei taida olla käytössä piipun päähän pantavaa imuria, joka estäisi noen leviämisen sisätiloihin?

Lähettänyt käyttäjä Savonlinnan ukko (kirjautumaton)
Savonlinnassa on vielä liikkeellä nuohooja,joka ei tee kunnolla töitään.Hormit tukossa,tuhkat hormin pohjalla ja talo nokea täynnä. Ja siitä pitää maksaa sama hinta,kuin kunnon nuohouksesta.

Lähettänyt käyttäjä Törkeää (kirjautumaton)
Mikkelin alueella toimivaa nuohoojaa yritin tavoitella lukuisia kertoja tuloksetta. Jätin jopa viestejä. Laitoin viestin myös pelastuslaitokselle jolta pyysin lupaa käyttää muuta kuin piirinuohoojaa. Ei vastausta!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hyvä kun puretaan vihdoin yksi lukuisista Suomalaisista kartelli-/ korruptiopesäkkeistä. Olen monesti kysynyt tätä nuohoojilta, miksi eivät perusta itse omaa toiminimeä niin vastauksena olen saanut tämän rajoitetun oikeuden ja kertoneet, että heti alkaisivat tehdä omiin nimiin töitä jos nuohoustyö olisi helpommin säädettyä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jokaisen omaa hölmöyttä, jos ei osaa/viitsi teipata pellinrakoja ja tiivistää vaikka sanomalehdellä luukkujen suuaukkoja ennen nuohousta. Ei vaadi paljoa viitseliäisyyttä, mutta eipä tule noki sisällekään! Eikä se imuri pelkästään jaksa imeä niin paljoa, että sudin luoma paine piippuun ei työntäisi nokipilveä alas.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä