Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Sipilä ja Orpo: Hallitusyhteistyötä Jussi Halla-Ahon puolueen kanssa ei jatketa

12.06.201714:36
49
  • Juha Sipilä Kuva: Mari Koukkula

Hallitus kaatuu. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoittivat kello 14.10 viestipalvelu Twitterissä, ettei edellytyksiä jatkaa yhteistyötä perussuomalaisten kanssa ole.

Pääministeri Sipilä pitää hallituskriisistä tiedotustilaisuuden Kesärannassa kello 17. 

Kesärannassa pääministeri Juha Sipilän virka-asunnolla kello 10 aamulla ovat päättyneet. Mukana olivat myös Petteri Orpo (kok) ja Jussi Halla-aho (ps).

Halla-aho poistui paikalta avustajineen kello 12. Sen jälkeen Kesärannassa kokoontuivat kokoomusvaikuttajat.

Seuraavaksi hallituksen hajottamista käsittelevät kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmät kello 19.30 illalla.

Hallituskriisin on aiheuttanut Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi lauantaina.

Etukäteen on arveltu, että Sipilä hakee yhteistyökumppaneikseen kristillisdemokraatteja ja Rkp:tä. Vihreät, vasemmistoliitto ja Sdp eivät lähde hallitukseen ilman uusia vaaleja.

Keskustan, kokoomuksen, Rkp:n ja Kd:n muodostamalla hallituksella olisi eduskunnassa äärimmäisen niukka, 101 edustajan enemmistö – elleivät jotkut perussuomalaisten kansanedustajista vaihda leiriä.

Lue koko Helsingin Sanomien juttu täältä.

Ville Seuri HS, Eeva Palojärvi HS

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nyt menee mielenkiintoiseksi. Keskustalle vaalit ovat todella huono vaihtoehto, Kokoomus on ainut hallituspuolue joka pääsee vaaleista läpi kuivin jaloin tässä vaiheessa. Juha ottaa suuren riskin jos vaaleihin mennään, Keskustalle ei jää muuta mahdollisuutta kuin haalia hallitus kasaan siitä paletista mitä voidaan käyttää, jos mielii jatkaa pääministeripuolueena.

Lähettänyt käyttäjä Vaasan sairaala (kirjautumaton)
Vaasalaiset saavat siis pitää sairaalansa. Jaa että miten tämä liittyy asiaan? No, RKP on aina valmis hallitukseen, eikä heillä ole kuin yksi ehto. Vaasalaiset saavat pitää sairaalansa. Vahinko että RKP:llä ei ole edustajia Etelä-Savossa...

Lähettänyt käyttäjä ... (kirjautumaton)
Tuo oli ihan oikeasti typerä veto; nyt saadaan ne kaikki hallituspersuihin pettyneet ja vähän ylikin uurnille. Kannattaa aina muistaa, että nukkuvien puolue on Suomen ylivoimaisesti suurin puolue ja sieltä jos lähtee väki liikkeelle niin se on kepukokoomuksilta oksat pois.

Käyttäjän Laitinen kuva
Lähettänyt käyttäjä Laitinen
Täysi päivystys ruåtsalaisille? Eiköhän neuvottelut ole jo käynnissä kahden täyden palvelun SOTE-päivystysyksikön saamiseksi akselille Vaasa - Seinäjoki? Toinen ruåtsinkielisille - toinen suomenkielisille. Siellä ei haittaa nyt uuden harkinnan jälkeen lyhyt välimatka kuin meillä Savonlinnassa, josta palvelut siirretään aivan tuohon viereen - Mikkeliin. Millähän kristillisdemokraatit koettavat hoitaa iltalypsyn?

Lähettänyt käyttäjä mieköseoon (kirjautumaton)
Suoraselkäinen päätös Sipilältä ja Orpolta. Miehet tekivät kuten miesten täytyi tehdä. Jos jotain negatiivista päätöksestä tulee kestämme sen isänmaan edun vuoksi itkemättä ja valittamatta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Voi voi, kyllä nyt tulee monelle Länsi-Savonkin lukijalle paha mieli, kun Jussi Halla-ahon joukkio joutuu lähtemään maan hallituksesta eivätkä siis siten pääsekään sieltä enää kurmottamaan pakolaisia, vihervassareita, demareita, ay-väkeä sun muita kommareita. Ja mikä kurjinta, Jussi Halla-aho ei nyt sitten ajakaan pakolaisia pois tästä maasta, ei sulje rajoja, ei erota Suomea Euroopan unionista eikä ota markkaa takaisin maan valuutaksi. Voi voi.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut