Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Savontien liikenneympyrään tulee ”ohituskaista”

08.01.201710:00
18
  • Vielä ei ole varmaa, tehdäänkö rekkojen kulkua helpottava muutos tänä vuonna vai ensi vuonna.

Savontien liikenneympyrä Savonlinnassa saa ohituskaistan, jota pitkin pääsee sivuuttamaan liikenneympyrän. Uudistus liittyy Laitaatsalmen siltojen rakennustyömaahan. Uusi silta on 24,5 metriä korkea.

— Rekat pääsevät paremmin nousemaan sillalle, kun niiden ei tarvitse pysähtyä kiertoliittymään, sanoo työmaapäällikkö Aki Loikkanen Destialta.

Savontien liikenneympyrä on jatkossa osittain kaksikaistainen ja osittain yksikaistainen. Olennaista on, että ympyrä on käytössä nykyiseen tapaan niin, että liikenneympyrään pääsee kaikista kolmesta suunnasta ja matkaa voi jatkaa mihin tahansa kolmesta suunnasta.

Loikkanen ei vielä osaa varmasti sanoa, milloin liikenneympyrän ”ohituskaista” rakennetaan. Urakkasuunnitelman mukaan se tehdään vuonna 2018. Loikkasen mukaan on kuitenkin mietittävä, pitäisikö se tehdä jo ennen kuin Laitaatsalmen ensimmäinen uusi silta otetaan käyttöön. Eteläinen silta valmistuu tämän vuoden syksyllä.

Kello 18.30 korjattu kuvitus myös mobiilikäyttäjille sopivaksi

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Parempi myöhään kun millonkaan. Aivan käsittämätöntä miksi näitä ympyröitä ei voi tehdä käytännölliseksi jo alunpin. Tilaa on vaikka millä mitalla mutta aina oikealle menevän pitää odotella ja nauttia maisemista. Olisko vika vanhanaikasessa koulutuksessa. Kun valoista päästiin nin riittää että on ympyrä johon juututaan.

Lähettänyt käyttäjä Ingen gör (kirjautumaton)
Eritasoliittymä ryhmittymiskaistoineen olisi ollut paras. Rekat olisivat saaneet rullata vapaalla mäen alas eikä Jukolansalossa ja Hernemäessä tarvitsisi kuunnella kiihdyttävien dieseleiden jyrinää ja haistella pakokaasuja. Valmiit korkoerotkin olisivat puoltaneet tätä, mutta nykyinen kiertoliittymämania vei taas voiton. Pitkät, loivat luiskat olisivat voineet korvata hissitkin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Savonlinnassa on varmasasfaltilleparempaakinkäyttöä, huonoja teitä on tärkeämpiäkin vaikka kuinka paljon tupla kaista tulee ainoastaan savolaisille mieleen. Rakentakaa nyt saman tien kumpaankin suuntaan kolme kaistaa niin mahtuu leveämpikin isäntä kulkemaan.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut