Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Savonlinnasta lähdetään opintotukimielenosoitukseen

04.03.201615:37
1
  • Mielenosoitukseen on lähdössä opiskelijoita myös Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampukselta. Kuva: Soila Puurtinen

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry järjestää mielenosoituksen opintukileikkauksia vastaan. Mielenosoitus järjestetään Helsingissä keskiviikkona 9.3. kello 13.
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen kertoo, että ylioppilaskunta järjestää mielenosoitukseen bussikuljetuksen Savonlinnasta.
Mikkosen mukaan mielenosoitukseen lähdetään myös muilta Itä-Suomen yliopiston kampuksilta Kuopiosta ja Joensuusta. Mikkosella ei ollut vielä tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon Savonlinnasta on lähdössä opiskelijoita mielenosoitukseen.

Hallitusohjelman mukaan korkeakouluopiskelijoiden opintotuesta leikataan 70 miljoonaa euroa vuoteen 2019 mennessä ja pitkällä aikavälillä 150 miljoonaa euroa.
Selvitysmies Roope Uusitalo on esittänyt raportissaan, että tukea uudistettaisiin muun muassa pienentämällä opintorahaa, vähentämällä opintotukikuukausien enimmäismäärää ja nostamalla opintojen edistymisvaatimusta. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Meillä toistetaan kuin mantraa, että "velaksi elämisen on loputtava". Mutta katso, se ei koskekaan opiskelijoita, noita isänmaan toivoja, vaan heille ollaan valmiita lastaamaan reput täyteen velkaa ja antamaan pari rohkaisevaa selkätaputusta päälle .. Liikuttavaa yli sukupolvien menevää solidaarisuutta ! Nuoret eivät kuitenkaan ole tyhmiä, saattavat äänestää vielä jaloillaan.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä