Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Savonlinnassa Suomen kallein polttoaine — hinnat Lapin tasoa

13.04.201714:01
49
  • Neste Mertala, Suomen kallein bensa

    Neste Mertala myy Suomen kalleinta bensaa. Hintataso on sama kuin Lapissa. Kuva: Tuija Pauhu

Etelä-Savon bensiiniasemilta löytyy polttoaineiden hintavertailun ääripäät. Savonlinnassa myydään Suomen kalleinta bensiiniä. Vastaavasti Juvalla Viitostien ja Valtatie 14 risteyksessä on Suomen halvinta polttoainetta.

Suomen kalleinta 95E-bensiiniä myy Mertalan Neste. Mertalassa menoveden litrahinta 1,599 euroa on täsmälleen sama kuin käsivarren Lapissa Enontekiöllä. Hintaero Suomen halvimman ja kalleimman polttoaineen välillä on 0,22 euroa litralta. Juvan Teboilin kylmäasemalla 95E-bensiini maksaa 1,379 euroa.

Esimerkiksi 60 litraa tankkaava autoilija maksaa Savonlinnassa yli 13 euroa enemmän polttoaineestaan. Savonlinnaa lukuun ottamatta kaikki muut neljä Suomen kalleinta polttoainetta myyvät asemat löytyvät Lapista.

Polttoaine.net-sivuston mukaan Savonlinnan toiseksi kallein tankkausasema on Hernemäessä. Hernemäen Nesteellä autoilija tankkaa runsaat 0,08 Mertalaa halvemmalla. Hernemäen Neste myy 1,518 euron hintaista bensiinilitraa. Savonlinnan muilla polttoaineasemilla myydyin 95E-bensiinilitra maksaa 1,439-1,499 euroa.

Mertala Neste-asema kauppaa myös Suomen kalleinta dieseliä. Litrahinta on 1,489 euroa. Hintaeroa muihin kalliisiin asemiin Suomessa kertyy 0,05-0,14 euroa. Dieselin litrahinnat muualla Savonlinnassa vaihtelevat 1,249-1,365 eurossa. Halvimmat dieselasemat ovat Kallislahden Teboil ja Kellarpellon ABC.

Polttoaine.net-sivusto on suomalainen polttoaineiden hintaseurantasivusto. Hinnat perustuvat sivuston keskiviikkoisiin (12.4.) hintatietoihin.

Sivusto kerää tankkaajien ilmoittamia hintatietoja ympäri Suomea. Vertailussa on mukana 630 polttoaineasemaa.

Kari Toiviainen

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Täälä sitä jaksetaan oottaa hinnat tapissa, että tulee roisos pitkällä kilvellä ja ostaa ylihintasta pensaa maasturin tankin täyteen. Sitä päivää ootellessa saa kärsiä paikallisetkin ajelijat. Koskee myös muitakin hintoa, eikä vaan pensaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kannattaa katsoa mistä asemalta tankkaa, ero voi olla suurikin samassa kaupungissa. Joka tapauksessa on tuo polttoainevero kohtuuton ja sen jatkuva nostaminen lisää ruoankin hintaa kaupoissa, koska ne tulevat kumipyörillä sinne.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut