Tiistai, 22. elokuu 2017
Iivari, Iivo

Savonlinnassa on päällystysrahaa 400 000 euroa — rahapulassa katujen kunto on heikentynyt

11.05.201706:31
8
  • Samusalontie Kellarpelto, linja-auto, katujen kunto, asvaltti, asfaltti, kunnossapito

    Savonlinnan kuluneimpia katuja aletaan päällystää toukokuun lopulla. Samusalontie Kellarpellossa on yksi kunnostamista vaativista kaduista. Kuva: Tuija Pauhu

Savonlinnan kaupungin tekninen lautakunta käsittelee kaupungin katujen päällystysohjelmaa ensi viikolla.

— Lautakunnalla on mahdollisuus vielä harkita asioita ja listata kohteita, mutta esityksen mukaan etupäässä on tarkoitus päällystää pää- ja kokoojakatuja. Niitä käytetään eniten ja ne myös eniten kuluvat, perustelee rakennuspäällikkö Harri Halko.

Kaupunginvaltuusto on varannut päällystystöihin talousarviossa 400 000 euroa. Se on selvästi enemmän kuin muutamana aiempana vuonna.

— Katujen kunto on pienistä määrärahoista johtuen lähivuosina heikentynyt. Palautetta on kaupunkilaisilta tullut, ja tietysti oma kunnossapito näkee tilanteen heikkenemisen päivittäin.

Menneen talven kelit olivat päällysteiden kannalta pahimmasta päästä.
— Leudoilla ja vetisillä keleillä nastarenkaat kuluttavat päällysteitä rankasti. Jos lumenpoistossa jotain säästyi, niin päällystepuolella se maksetaan moninkerroin. Niin sanottu perinteinen talvi olisi myös katukustannusnäkökulmasta paras.

Halko muistuttaa, että korjausten viivästyttäminen pahentaa tilannetta ja vaikuttaa lopulta myös liikenteen sujuvuuteen ja jopa liikenneturvallisuuteen.

— Ja se vasta maksaakin, jos katujen kantavat rakenteet vaurioituvat. Tämä on täysin mahdollista, ja silloin on pakko tehdä perusteellisempaa ja kalliimpaa remonttia.

Halko mainitsee perusteellisempaa kunnostamista vaativista pätkistä esimerkkeinä Samusalontien Kellarpellossa ja Nuottamiehentien eteläpään Pihlajaniemeltä.

— Näissä ei auta kuin lähteä korjaamaan kantavista rakenteista. On huonoja katuja muitakin.
Päällystystyöt on määrä aloittaa toukokuun lopulla. Kaupungilla on Lemminkäisen kanssa asiasta sopimus.

Sopimus on ollut 2+2-vuotinen. Ensi kesäksi päällystys pitää kilpailuttaa.

Lemminkäinen on ainoa päällystysyhtiö, jolla on Savonlinnassa asfalttiasema.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Olavinkatuun kyllä rahaa riittää mutta muualle ei. Vihervasemmisto tietysti vastustaa ideologisista syistä teiden kunnossapitoa, sen ymmärrän mutta, että SDP vastustaa niin se on todella outoa. Pitäähän duunarinkin töihin päästä?

Lähettänyt käyttäjä Cycle (kirjautumaton)
Ja Mertala-Prisma pyörätie kaipaisi kipeästi kunnostuksen! Liikkujia paljon, lienee tuo osuus ihan alkuperäisessä kuosissaan eli mitään ei ole koskaan paikattu. Keskustaan upotetuilla rahoilla se sekä Nätkin muutkin pyörätiet olisi saatu kunnostettua. Siellä on liikkujiakin enemmän kuin keskustassa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
SDP edustajat väittää vanhusten olevan tärkeysjärjestyksessä kolmen joukossa mutta silti suurimmat lisämäärärahat menee Olavinkatuun. Vanhuksista säästettiin. Missä on johtavat demarit ja Teemu Hirvonen kun tämä tosiasia pitäisi selittää?

Lähettänyt käyttäjä Nyt (kirjautumaton)
tämän näin nyt: Eihän vanhukset katua niin paljon tarvitse. Vaan aikoinaan suuret ikäluokat kuluttivat katua jopa liikaakin, joten katu on tärkeämpi. Eikä tässä ole syytä katua, vaan yhteistyöllä yhteisen hyväksi.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut