Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Savonlinnassa ja Mikkelissä vietetään perjantaina neulekierrätyspäivää

03.02.201621:45
9
  • Kirkkopuisto

    Villaneuleita on kierrätetty ennenkin. Armas Hutrin pronssiveistos Nelisiiven linnut saivat villahuivit kaulaansa pari vuotta sitten Mikkelin Kirkkopuistossa. Kuva: Antero Teittinen

Taito Shopeissa alkaa pari viikkoa kestävä Neulekierrätyskampanja. Vanhat ja rikkinäiset neuleet voi toimittaa Taito Shopiin helmikuun alussa.
Villapaidat, parittomat villasukat, lapaset, myssyt ja muut villaneuleet hyödynnetään uusiksi tuotteiksi.

Materiaalit, joita ei pystytä hyödyntämään käsityöhön, matkaavat suomalaisen perheyrityksen tehtaille Jyväskylään ja Turenkiin. Dafecor Oy muokkaa neuleet uudelleen kuiduksi, josta jalostetaan materiaaleja käsityökäyttöön sekä tuotteiksi, jotka suojaavat ympäristöä, kuten öljynimeytysmatot.

Taito Shopien mukaan näin saadaan pelastettua etenkin villamateriaaleja, jotka uuden jätelain voimaantulon jälkeen useimmiten toimitetaan poltettavaksi. Uusi jätelakki kieltää tekstiilin toimittamisen kaatopaikalle vuoden 2016 alusta.

Valtakunnallinen neulekeräyskampanja Taito Shopeissa 1.–14.2.2016
Green Craft neulekierrätyspäivää vietetään Savonlinnan ja Mikkelin Taito Shopeissa perjantaina 5.2., Savolinnassa kello 10-17 ja Mikkelissä kello 12-17.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Minä puolestani käytän parittomia villasukkia, kun noita sukkahousujakaan ei käytettävissä ole, kylpyhuoneessa. Kiinnitän kylppärin kattoon nauloilla suihkun kohdalle roikkumaan kalastajanlankoja tai siimaa, joiden päähän kiinnitän villasukkia. Villasukkiin laitan shampoopulloja ja palasaippuoita. Se on todella kätevää kun esimerkiksi saippua roikkuu siinä kädenulottuvilla suihkussa ollessa. Sen kun vaan lutkuttaa villasukkaa niin saippuaa tulee käteen juuri tarvittava määrä, kätevää.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Käytän kovimmilla pakkasilla paritonta villasukkaa parhaan kaverini lämpimänä pitämiseen, etenkin kyläreissuilla. Sukan kauluksesta vain farkun sulkuniittiin kiinni ja matka jatkuu. Koollakaan ei ole niin väliä, kunhan on miesten kokoja.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä