Tiistai, 22. elokuu 2017
Iivari, Iivo

Savonlinnan uusi Tokmanni sai rakennusluvan

24.02.201620:13
59
  • Tokmannin rakennuslupahakemuksen liitteenä olleet havainnekuvat antavat osviittaa siitä, millainen uudesta Tokmannista tulisi. Lupaharkintaa varten liitteenä olivat myös viralliset pohjapiirrokset sekä muut kuvat. Kuva: Minna Iisakka

Savonlinnan rakennus- ja ympäristölautakunta myönsi keskiviikkoiltana rakennusluvan Nojanmaan uuteen liikekeskukseen suunniteltua Tokmannia varten.

Liiketalon rakentaa kiinteistösijoituskonserni Wasa Group.

Yksikerroksisen liikennerakennuksen kerrosala on 3 321 neliömetriä. Rakennuksen kokonaispinta-ala on 3 463 neliömetriä. Lisäksi katettua tilaa tulee 116 neliömetriä.

Wasa Group on ostanut Tokmannin rakennusta varten tontin kaupungilta. Lisäksi konserni on varannut kauppakeskuksesta maa-aluetta noin 7 000 kerrosneliömetrin rakentamista varten. Varaus on voimassa vuoden loppuun.

Wasa Groupin myyntijohtaja Petteri Saarinen kertoo, että neuvottelut useiden muiden Nojanmaahan mahdollisesti sijoittuvien kauppaliikkeitten kanssa ovat pitkällä. 

Nojanmaan liikekeskuksessa on rakenteilla myös K-raudan uusi myymälä.

Juttua päivitettu kello 20.12. lautakunnan päätöksen jälkeen

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä uussavonlinnalainen (kirjautumaton)
Nojanmaahan rakennetaan harmaa ja tylsä laatikko toisensa viereen. Missä on mielikuvitus, luontoon ja ympäristöön soveltuvat toteutukset, väri? - Arkkitehdeillä ei ole visuaalista kykyä pier-n vertaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hienoa että savonlinnaankin virtaa uutta tuottavaa toimintaa. Hyvää tässä on että raha mikä näissä hankkeissa liikkuu, ei ole verorahoja. Verorahat mitä Savonlinnassa käytetään menevät yleensä sulle, mulle periaatteella, tai suojelijoiden valitusten käsittelyyn oikeusasteissa. Johtuneeko virkamiestyön osaamattomuudesta ja välinpitämättömyydestä??

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä se vaan kaupungin maksettavaksi menee näidenkin liikkeiden käyttämä infra. Ottakaa huomioon, että kuluja tulee kaupungille vaikka ulkopuolinen rakentaisi tontille. Asiat ei ole aina niin yksinkertaisia kuin luulisi.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut