Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Savonlinnan torilla olisi miljoonabisnekset myynnissä

12.07.201708:02
57
  • Seppo Toivanen mies keskellä

    Seppo Toivanen Keravalta on myynyt vanhaa tavaraa torilla jo parikymmentä vuotta. Kuva: Antti Varonen

  • Turtiainen Hilkka, Korhonen Noora

    Hilkka Turtiainen tuli toriostoksille lapsenlapsensa Noora Korhosen kanssa. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnan torilla on ooppera-aikana vilskettä ja vilinää jo heti aamusta. Tuoreiden vihannesten ja marjojen lisäksi matkamuistoissa on mistä valita, laadukkaita käsitöitä, värikkäitä vaatteita ja koruja sekä vanhoja tavaroita. Torivalvoja Tuomo Manninen kertoo, että torilla on nyt ooppera-aikaan 62 kuukausipaikkaa ja 15 vierailupaikkaa.
Manninen kertoo, että lähivuosina torilla olisi miljoonabisnekset myynnissä. Manninen tarkoittaa sitä, että monet vanhat, savonlinnalaisten hyvin tuntemat torimyyjät, joilla on hyvä kanta-asiakaskaarti, ovat eläkeiässä tai tulossa eläkeikään.
— Sitä en tiedä, onko kaikilla jatkaja tiedossa, mutta siinä olisi vinkkiä yrittäjäksi aikoville.
Kun Tuomo Manninen aloitti vuonna 1999 torivalvojana, oli torimyyjiä ja toriasiakkaita enemmän.
— Vanhan tavaran kauppa on lisääntynyt ja kauppiaita tulee koko ajan lisää, sanoo Manninen.

Vanhan tavaran kauppias Seppo Toivanen Keravalta on tullut Savonlinnaan joka oopperakausi kahdenkymmenen vuoden ajan. Toivanen myy esimerkiksi viehättävää 1950-luvun punavalkoista Riikan posliiniastiastoa 90 euron hintaan.
— Olen nähnyt torilla rakeet ja myrskyt. Olen tehnyt parhaat kauppani kaatosateessa. Kerran meinasi trombi viedä pöytäni mennessään, kertoo Toivanen.

Annelie Wollmann ja Reinhold Petrich ovat tulleet Munchenista Saksasta katsomaan oopperaa. Pariskunnalla on kakkosasunto Tammisaaressa. Ilalla he menevät katsomaan Ryöstö seraljista-oopperaa.
— Tämä on ensimmäinen kerta, kun käymme Savonlinnassa. Näyttää oikein hyvältä. Aurinko paistaa ja menemme Kerimäen puukirkkoa katsomaan. Torilla pitää aina käydä, kun tulemme uuteen kaupunkiin. Ostimme täältä puisen voiastian muistoksi, kertoo Wollmann.

Kellarpeltolainen Markku Sihvonen myy itse tekemiään vieheitä ja pyrstölusikoita jo kahdeksatta vuotta torilla. Sihvosella on allas, jossa voi koeuittaa lusikoita. Ilpo Malkki jäi pojanpoikansa Toivo Malkin kanssa katsomaan Loistavan pyrstölusikan uintia.
Puolitoistavuotias Toivo oli innoissaan.
— Ei taida olla Toivosta vielä kalamieheksi tänä kesänä, mutta ehkä jo ensi kesänä, arvelee Ilpo Malkki.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä jobbari (kirjautumaton)
Viljelijäkin voi ostaa ja välittää kaiken myymänsä. Siinä missä kuka tahansa kauppias. Mitä se kellekin kuuluu, jos viljelijä kauppaa omana pottuna Ruotsin pottua tai omana mansikkana Puolan mansikkaa?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No ei nyt ehkä ihan miljoonabisnestä kuitenkaan... Torikojujen anti on pitkälti lähinnä krääsää, joka jää nurkkiin lojumaan. Aika monta savikippoa pitää myydä, jos miljonääriksi meinaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eikö kaupungilla toripaikkakauppa oikein käy? Siltä näyttää, kun pitää oikein lehdessä miljoonabisneksistä mainostaa ja samalla tori on puoli tyhjä keskellä oopperasesonkia?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut