Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Savonlinnan teknisessä virastossa soi torstaina puhelin

23.03.201621:45
20
  • Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine (oik) aikoo kysyä tekniseltä virastolta, onko Olavinkadun puut pakko kaataa katuremontin yhteydessä. Kansalaisillan puheenjohtajana toimi Kimmo Käärmelahti. Kuva: Timo Seppäläinen

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine soittaa torstaina tekniseen virastoon. Hän aikoo kysyä, onko Olavinkadun puut pakko kaataa katuremontin yhteydessä.

Laine paljasti keskiviikon kansalaisillassa, että hänkin mielellään säilyttäisi vanhat puut, jos niiden kaatamiseen ei ole asiantuntijaperusteita.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Prioriteetit ko... (kirjautumaton)
Puhutaan keskustan kehittämisestä. Savonlinna makaa surkeassa jamassa. Kirkkolahti, Olavinkatu ja Savola suorastaan huutavat ratkaisuja. Onko tällöin tärkeintä muutaman puun kaataminen taikka säilyttäminen? O sankta simplicitas.

Lähettänyt käyttäjä PuuPää (kirjautumaton)
Hienoa näin savonlinnaa kehitetään. Suurin ongelma tuntuu olevan että kaadetaanko lahot puut nyt vai odotettaako, että ne kaatuvat itsestään. Loistavaa, kaupunginjohtajalta on näköjään mennyt todellisuuuden taju.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei ole ihme että kaupunki on surkeassa tilassa. Jopa muutamasta mädäntyneestä puusta saadaan elämää suurempi asia. Ei näytä järki päätä pakottavan ei päättäjillä eikä asukkailla. Lopettakaa nyt tuollainen vouhotus ja keskittykää oleelliseen.

Lähettänyt käyttäjä voi kaataa myöhemmin (kirjautumaton)
Janne Laine ole hyvä ja jalkaannu sinne kaupunkille kävelemään, kun jotain rupeatte kaivamaan että pitääkö se aina ensin tehdä valmiiksi ja sitten repiä uudelleen auki vois katsoa vähän pitemälle aika jaksolle onko hyötyä. Verorahoista ne tiet kaivetaan auki, kaikki ei vielä vaan näytä sitä ymmärtävä, kaupunkintalossa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Olisikohan nyt viisasta unohtaa tuo olavinkatu höpötys. Rinnakkaisväylää vastustivat samat tahot, ja tuolloin olavinkatu oli turvallinen ja riittävä väylä Savonlinnan läpiajoon. Nyt yllättävin kaikki on muuttunut, ihmiset käyttäjätkin reittinä asioinneilleen palvelujen tuottajien luo suomen kauneinta rinnakkaisväylää. Olavinkatu ei muutu palvelujen osalta miksikään, vaikka kadun pinta muuttuu, verorahoja tuhlataan miljoona euroa alkupätkään ja parimiljoonaa ennenkin tori lähenee. Miettikääpä hetki mitä olavinkatu tarjoaa ennen remonttia ja pari vuotta ja kolme miljoonaa euroa myöhemmin. Mikään muu ei muutu kuin kadun pinnoite, palvelut yhtä tympeät kuin nyt, asukkaat vähentyneet, ostovoima verotuksen tiukentuessa pienentynyt, turistien määrä pienentynyt hintatason noustessa. Eli kaupungin kassa entistä pienempi huonojen sijoitusten takia. Kuinka ollakaan yliopistokoulutus siirtynyt ajat iät sitten Joensuuhun, se ainut onnistuminen opiskelijoiden kannalta, pois tympeästä hölmöläisten kylästä. Veroprosentti pilvissä ja asukkaat muualla, olavinkadulla rollaattoria hankala mukulakiviä pitkin työnnellä ja vanhaa hyvää aikaa muistellessa ( katua puilla ja asfalttia jalkakäytävällä ).

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut