Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Savonlinnan talousjohtaja Petriläinen: Ensi vuodelle tarkoitus budjetoida nollatulos — Tekniseltä toimialalta odotetaan säästöjä

16.06.201714:00
15
  • Kaupungin odotetaan pääsevän eroon ylimääräisistä kiinteistöistään. Myyntilistalla ovat Sääminkitalo (kuvassa), Vuohimäki, Kellarpellon monitoimitalo ja Hernemäen korttelikeskus sekä Hakan, Tuokkolan ja Miekkoniemen päiväkotirakennukset. Näiden lisäksi kaupungin verkkosivuilla on myynnissä useita sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöjä. Kuva: Tuija Pauhu

Savonlinnan kaupungin talousjohtaja Arja Petriläinen sanoo, että kaupungille on tarkoitus budjetoida ensi vuodelle nollatulos. Viime vuoden tilinpäätös oli 6,2 miljoonaa euroa ylijäämäinen ja myös tänä vuonna tulossa on ylijäämää. Ensi vuodelle veroprosenttia on tarkoitus alentaa yhdellä prosenttiyksiköllä, jolloin verotulot pienenisivät noin viidellä miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kaupunginjohtaja Janne Laineen esitystä ensi vuoden talousarviokehykseksi. Talousarvion valmistelukehystä ei tässä vaiheessa viedä kaupunginvaltuuston vahvistettavaksi. Valtuusto päättää veroprosenteista ja talousarviosta marraskuussa.

Savonlinnan kaupungin käyttötalouden nettomenot ovat Laineen esityksen mukaan ensi vuonna 200,8 miljoonaa euroa. Tämän vuoden talousarviossa ne ovat 200 miljoonaa euroa.

Eri toimialojen käyttötalouden nettomenot kaupunginjohtajan esityksessä ovat Petriläisen mukaan pääsääntöisesti samaa suuruusluokkaa kuin tänä vuonna.

Tekniseltä toimialan odotetaan vähentävän menojaan ensi vuonna 600 000 eurolla tämänvuotisesta. Petriläisen mukaan tämä tavoite perustuu odotukseen, että tyhjät kiinteistöt saadaan myytyä ja niiden käyttömenoista päästään eroon.

Teknisen toimialan odotetaan saavan nettotuloja neljä miljoonaa euroa.  Menoja teknisessä toimessa arvioidaan olevan ensi vuonna 32,5 miljoonaa euroa, mutta tuloja pitäisi siis olla enemmän.

Teknisen toimialan nettotulostavoite ei kasva tämänvuotisesta. Myös tulotavoitetta on alennettu, koska tänä vuonna tulotavoite ei toteudu.

Sivistystoimen nettomenot ovat esityksen mukaan ensi vuonna 52,6 miljoonaa euroa. Kasvua kuluvan vuoden budjettiin on 60 000 euroa.

Sosiaali- ja terveysmenot ovat ensi vuoden kehyksessä ennallaan. Keskushallinnon menojen on tarkoitus pienentyä 100 000 eurolla, koska verotuksen kustannukset ja henkilöstömenot ovat pienentyneet.

Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvät tehtävät on siirretty Sosterille. Niitä koskevat menot on kaupungin talousarviossa siirretty keskushallinnon budjettiin. Keskushallinnon nettomenot ensi vuonna ovat talousarviokehyksen mukaan 152,2 miljoonaa euroa, josta perusturvan osuus on 137 miljoonaa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Pena (kirjautumaton)
Mitä kaikkia tyhjiä kiinteistöjä on ja millä perustein niistä päästään eroon ja millä aikataululla? Kuinka pitkään kiinteistöt ovat olleet myynnissä ja millaisia myyntituloja niistä on tässä talousarviossa ajateltu saatavan? Miten esimerkiksi viisi vuotta sitten tehdyt realisointisuunnitelmat ovat käytännössä toteutuneet? Millaisia vaikutuksia realisoinnilla on taseeseen? Tässä toimittajille alkuun vähän apukysymyksiä journalismia varten. Ja toki poliitikot miettivät näitä samoja talousarviota läpikäydessään.

Lähettänyt käyttäjä Junnu (kirjautumaton)
Älkää pilatko yhtään lisää Olavinkatua. Nyt on surkeata katsoa kuinka huonoa työtä on tehty ko. kadun osalta. Suunnitelmat ja työ eivät kohtaa toisiaan eli on tehty mitä sattuu tulemaan. Valvonta on pettänyt täysin tässä työssä. Kallis harjoitus meille.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Junnu on kyllä ihan oikeassa, se tekninen toimiala? Onko porukkaa liikaa toimistokopeissa istumassa? Olavinkatua voi hyvin pitää esimerkkinä, liikennejärjestelyt työmaa-alueella, tilaaja (kaupunki) ei ole puuttunut mitenkään. Työmaa-alue on ollut hirveän näköinen koko katuremontin ajan, työmaalla liikkuvat autot, polkupyörät ja jalankulkijat hallitsemattomasti sekaisin. Silmät ne on muillakin kuin työmaan urakoitsijoilla, jotka taitavat näitä puolustelukirjoituksia kirjoitella. En tiedä miksi näin on voinut jatkua yhdellä työmaalla jo vuoden?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Seurasin teknisen toimen työskentelyä toukokuussa puistonpenkin rakentamisessa. Kaksi viikkoa ja joka aamu oli 3-5 henkilöä pyörimässä rakentamispaikan ympärillä. Ainakin kuukausi kokonaistyöaikaa per penkki.

Lähettänyt käyttäjä Budjettia (kirjautumaton)
Miten lienee niitten vuokrakiinteistöjen laita siellä budjetoitu? Tyhjillään pidetään huoneistoja ja asuntotoimisto jakaa ei oota, Pienen kaupungin vuokratoimi pilkottu useampaan osaan joka on niin tyhmää kuin olla voi. opiskelia huoneistoja ei voi vuokrata muille kuin opiskelioille , paitsi jos olet jonkun tuttu joka päättää, ja sitten vielä erikseen vanhusasumis asunnot, Tosin liikuntarajoitteet ymmärrän mutta muuten en. Kun on tehty vuokratalojen purkupäätöksiä. Pahimmissa kunnossa olevat talot saa jäädä jököttämään ja parjhaila paikoilla olevat puretaan? Onko sinne menossa joku hyväveli rakentamaa omaa osakkekiinteistöään? Eikä voisi rempata kämpät ja alentaa vuokraa mainostaa kaupunkia edulisen asumisen paikkana, panostaa maalaiskaupunkimaisuuteen ja luononkauniina kaupunkina. hiukan julkia liikennneyhteyksiä niin saataisiin muutama vihrpiipertäjäkin tyytyväiseksi ja vaikka juurtumaan Savonlinnaan. Julkisahallinointi on muutakin kuin neljännesvuosittaisen tilipäätöksen tiirailua. Nyt jos joku kiinteistömoguli menettää vuokrankiskonta tulonsa niin todeta voi vaan että yrittämisessä on omat riskinsä. Ja yhden ihmisen tulot versus yhteisöllinen hyvinvointi, kumpikohan on tärkeämpää?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut