Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Savonlinnan seudun vihreät kannustaa Savonlinnaa maakunnan neuvotteluihin

22.03.201622:07
6

Savonlinnan seudun Vihreät kannustaa Savonlinnaa osallistumaan maakunnan yhteisiin neuvotteluihin tulevan sote- ja itsehallintoratkaisun osalta.

-Ymmärrämme toiveen tehdä yhteistyötä Pohjois-Savon kanssa, mutta se ei poista tarvetta osallistua suunnitteluun siitä, miten asiat ratkaistaan ja toteutetaan maakunnan sisällä.

- Neuvotteluista poisjääminen voi sen sijaan heikentää alueen palveluja, jos maan hallitus päätyy maakuntakohtaiseen soteen, todetaan kevätkokouksen kannanotossa.

Vihreät kannattavat maakunnan säilymistä yhtenäisenä riippumatta siitä, minkä alueen kanssa yhteistyötä tehdään.

 

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksi vihreät ovat kiinni asiantuntijoiden mielipiteen vastaisesti etelä-savossa jossa ei ole tällä vähenevällä väestöllä ja suomen vanhimmalla väestön ikärakenteella mitään järkeä. Tuloksena on Sairaalapalveluiden alasajo Savonlinnasta ja korkean verotuksen jatkuminen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Senkö vuoksi, että pari muita näkyvämpää, Vihreitten omaa politiikan vaikuttajaa asuu Etelä-Savon puolella? En ole ymmärtänyt ikinä, miten Vihreät olisivat edes kiinnostuneet sote -asioista, muutoin kuin äänten kalastelulla. Onhan se konsti tuokin, mutta kun kansalaisten etu on se tärkein, eikä oma peppu.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jos täällä olisi pohjalaisia, ei valitettaisi väen vähenemistä vaan yritettäisiin puhaltaa yhteen hiileen, niin väki voisi alkaa vaikka lisääntyä lisääntyvän yritteliäisyyden myötä. Keski-Pohjanmaan maakunnassa on alle 90 000 asukasta mutta siellä syntyy lapsia tuplasti Etelä-Savon verran. Siellä tehdään ilmeisest jotain muutakin kuin kyräillään ja riidellään naapurikuntien kanssa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Se, että myös erikoissairaanhoidon palvelut pysyvät Etelä-Savossa on ihan pelkästään työpaikkojen ja verokertymän takia tärkeää plus, että pavelut ovat lähellä. Yhteistyöllä palvelutuotanto saataisiin aivan yhtä tehokkaaksi kuin esim. Pohjois-Karjalassa, jossa ei paljon enempää asukkaita ole kuin Etelä-Savon maakunnassa. Lisäksi "pienten kioskien" suuri ongelma on siinä, että niihin on vaikea saada henkilöstöä muuta kuin raa`alla rahalla, jonka Savonlinna on nahoissaan saanut tuntea. Kun palvelut siirtyvät KYS:aan, sinne siirtyvät myös työpaikat. Mutta laskut tulevat entiseen tapaan Etelä-Savoon ja Savonlinnaan ja Mikkeliin. Jos joku tätä oikeasti haluaa, pitäisi tutkituttaa, onko omassa päässä kaikki Muumit laaksossa. Onko ainoa ilon aihe Etelä-Savossa ilo siitä, että naapurilla menee vieläkin huonommin kuin itsellä? Jos on niin kyllä maakunta asukkaineen joutaakin kuolla pois.

Lähettänyt käyttäjä Viherkammo (kirjautumaton)
Outoa, miten joidenkin ihmisten viherkammo voi olla niin vahva (kuten tässä kolmella ensimmäisellä kommentoijalla), että kaikki realismi ja kaikki faktat voivat jäädä sivuun, pääasia kun on vain mollata vihreitä. Nytkin näyttää siltä, että Savonlinnan vihreät ovat ainoa poliittinen ryhmä kaupungissa, millä on jalat maassa ja realistinen näkemys tulevasta. Viime perjantaina tästä samasta lehdestä saatiin lukea päähallituspuolue Keskustan puoluesihteeri Laanisen haastattelu, missä selvästi kerrottiin, että sote-palvelut tullaan järjestämään nykyisi ssä maakunnissa, eli myös Etelä-Savossa. Nykyiset keskussairaalat säilyvät (Mikkeli ja Savonlinna) ja maakunnan sisällä sovitaan niiden työnjako. Näiden päällä toimivat yliopistolliset keskussairaalat ja Ervat, jotka saavat nykyistä enemmän ohjausvastuuta. Se juna, missä vilkuillaan maakuntarajojen yli, meni jo - mutta Savonlinnassa sitä ei taideta ymmärtää, vihreitä lukuun ottamatta. Tänään on aloittanut toimintansa Etelä-Savon soten kuntayhtymä, mille Etelä-Savon sairaanhoitopiirin jäsenkunnat paria lukuun ottamatta siirtävät sote-palvelujensa tuottamisen vuoden 2017 alusta. Eli kunnat ovat hyvissä ajoin valmistautumassa tulevaan. Savonlinnassa pitäisi ymmärtää, että mitä pidempään he ovat tästä yhteistyöstä poissa, sitä vähemmän heillä on vaikutusmahdollisuuksia ja sananvaltaa siihen, miten palvelut 2019 alkaen järjestetään. Muut suunnittelevat niitä jo nyt täyttä vauhtia. Eikä sillä ole tällä hetkellä suurtakaan merkitystä, miten eläköitynyttä väkeä Etelä-Savossa on ja miltä maakunnan tulevaisuus näyttää - niiden ratkaisujen aika tulee myöhemmin, mutta ei tässä sote-junassa. Kannattaisi siis nousta junaan ajoissa, eikä jäädä laiturille ruikuttamaan, kun juna män jo.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut