Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Savonlinnan sairaalassa ei sinipeppuongelmaa

09.02.201614:59
11
  • Savonlinnan keskussairaalan pyykit pestään nykyisiin Joensuussa. Kuva: Soila Puurtinen

Mikkelin keskussairaalassa selvitellään, mistä johtuu värin irtoaminen henkilökunnan sinisistä suojavaatteista. Irtoava sininen väri tahrii työntekijöitten alusasut ja tuolit.

Savonlinnan keskussairaalassa ei siivous- ja vaatehuollon johtaja Merja Sairasen mukaan ole ollut värin irtoamisongelmaa entisen eikä nykyisen pesulan aikana.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri vaihtoi pesula- ja tekstiilinvuokrausyrittäjää pikavauhtia joulukuussa. Syynä ratkaisuun oli sairaanhoitopiirin hallituksen mukaan se, että entinen pesula ei pystynyt toimimaan sopimuksen mukaisesti.

Ongelmia oli toimitusvarmuudessa ja tekstiilien saatavuudessa. Vuokratekstiilit olivat kuluneita ja osin rikkinäisiä tai muutoin toisenlaisia kuin sopimuksessa oli määritelty.

Sosterin liinavaatteet, potilasvaatteet ja henkilökunnan suojavaatteet on joulukuun puolivälistä alkaen pesty Joensuussa, Karjalan tekstiilipalvelu Oy:n pesulassa.

Savonlinnan Keskus-Pesula irtisanoi sairaanhoitopiirin pesulavaihdoksen takia neljä ja lomautti kuusi työntekijäänsä. Yksi työntekijä irtisanoutui ja osa on erilaisilla vapailla.

Savonlinnan Pesula on osa Granlundin pesulaa, joka on sairaanhoitopiirin entisen sopimuskumppanin SEB Partnersin tytäryhtiö. SEB Partners on tehnyt sopimuksen purkamiesta oikaisuvaatimuksen yhtymähallitukselle.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eipä ole sinipepouongelmaa, kun ei ole hoitajille suojavaatteita tarjolla, tyhjät telineet vain. Ja tästä palvelusta sosteri maksaa uudelle pesulapalvelulle enemmän kuin vanhalle; sosteri on veronmaksajien pohjaton kaivo.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
niin tapahtui että työttömäksi jäin pesulasta.kyllähän tämä suututtaa.liitosta saa ootella millonka käsittelevät päivärahahakemuksen.työpaikkana tykkäsin pesula työstä,mukavia työkavereita jäi ikävä.surullinen juttu.kyllähän sitä ihminen toivoo että kun oli vakipaikka niin saa olla siinä työssä pitkään.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllähän entisen pesulan aikaan kuitenkin oli puhtaat ja uudet vaatteet päällä, nyt on tuollasia rutaleita ja jonkun vanhoja riepuja. Onkohan tuo asia nyt ratkaistu ihan "pikku" pomojen kesken ? Luulis olevan tärkeämpi nyt tehdä säästöjä sosterissakin kun on YT ilmoitukset jaettu !!!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tuntuu todella pahalta, että tuon ratkaisun myötä noin moni savonlinnalainen joutuu työttömäksi. Ainakaan tavalliselle työntekijälle ei muutoksen hyöty ole mitenkään konkretisoitunut: vaatteet ovat edelleenkin " keräilyeriä"(eri vä riskiä) ja kokoja jatkuvasti puuttuu. Olisi mielenkiintoista tietää , kuka ( ja mitä) on päätöksen takana.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä