Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Savonlinnan peruskoulujen taidepäivät tällä viikolla viimeistä kertaa nykymuodossaan

18.03.201615:30
1
  • Nätkin koulun oppilaat tutustuivat torstaina tanssi-ilmaisuun Savonlinnan musiikkiopiston opettajan Danut Cioatan johdolla. Kuva: Timo Seppäläinen

Savonlinnan kulttuuritoimen, Linnalan kuvataidekoulun ja Savonlinnan musiikkiopiston järjestämät taidepäivät pidetään tällä viikolla viimeistä kertaa nykyisessä muodossaan.
Savonlinnan kulttuuritoimenjohtaja Outi Rantasuo kertoo, että Savonlinnan peruskoulujen kulttuuripolkua uudistetaan ensi vuonna siten, että taidepäivät nykyisessä muodossaan loppuvat, mutta taidetyöpajoja järjestetään jatkossakin.
— Tarkoituksena on, että saisimme myös Punkaharjun, Kerimäen ja Savonrannan alueen oppilaat mukaan työpajoihin. Nykyisille taidepäiville he eivät ole osallistuneet lähinnä kuljetusongelmien takia.

Ensimmäisen luokan oppilaille suunnatut taidepäivät on järjestetty tähän saakka testamenttivaroin. Nyt testamenttivarat ovat jo loppuneet, joten tänä vuonna tapahtuma järjestettiin musiikkiopiston ja Linnalan kuvataidekoulun rahoilla.
Osa kustannuksista maksettiin myös kulttuuritoimen kulttuuripolkurahoista. Ensimmäisen kerran taidepäivät järjestettiin vuonna 2008.

Kuluvalla viikolla taidepäiville osallistuu noin 214 ekaluokkalaista Savonlinnan peruskouluista. Tapahtuma alkoi torstaina ja jatkuu vielä tänään perjantaina.
Taidepäivillä on kolme erilaista työpajaa, joihin kaikkiin oppilaat osallistuvat päivän aikana. Yksi työpaja kestää puoli tuntia.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Tanja (kirjautumaton)
Lapsi oli todella innoissaan taidepäivästä. Kiitos järjestäjille ja ohjaajille!! Voikin tällaisia olisi enemmänkin, tai edes tämä yksi saataisiin säilytettyä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä