Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Savonlinnan liikenteessä kuoli viime vuonna 3 ja loukkaantui 51 ihmistä

19.05.201713:03
4
  • Kolari rinnakkaisväylällä 22.12.2016

    Savonlinnassa sattui viime vuonna 106 liikenneonnettomuutta. Niissä kuoli 3 ja loukkaantui 51 ihmistä. Kuva: Tuija Pauhu

Savonlinnassa sattui viime vuonna 106 liikenneonnettomuutta.

Niissä kuoli 3 ja loukkaantui 51 ihmistä. Liikenteen henkilövahingot pysyivät noin samalla tasolla kuin vuotta aiemmin, jolloin liikenneonnettomuuksissa loukkaantui 53 ja kuoli neljä ihmistä.

Onnettomuuksien kustannuksiksi on arvioitu noin 13 miljoonaa euroa.

Tiedot käyvät ilmi Savonlinnan liikenneturvallisuusselvityksestä.

Kaupungista on onnettomuustilastojen perusteella vaikea nimetä erityisen vaarallisia paikkoja. Onnettomuuksia on sattunut tasaisen sattumanvaraisesti laajemmalla alueella.

Liikenneonnettomuuksia on Savonlinnassa seurattu vuodesta 1978.

Ohitustien valmistuminen vuonna 2012 näkyy henkilövahinkojen vähenemisenä. Niiden määrä on viime vuosina ollut noin 50 vuodessa aiemman noin 80:n sijaan.

Myös Olavinkadun saneeraus ja nopeusrajoitus 30 km/h ovat vähentäneet onnettomuuksia pääkadulla.

Etelä-Savossa tapahtui viime vuonna 9 kuolemaan johtanutta onnettomuutta. 2015 niitä oli 13.

Koko maan onnettomuustiedot löytyvät tästä.
 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ohitustien valmistuminen oli kaupungin kannalta parhainta pitkiin aikoihin. Jos turisti tulee kaupunkiin, miksi ei tulisi, hän tulee sinne Savonlinnan tunnettuuden takia. Kaupungin asukkaat pääsevät ohitustietä käyttäen nopeasti toiselle puolelle kaupunkia tarpeen mukaan. Ja sellainen valitus kun tässäkin käytiin. Hyvä asia nähdään yleensä vasta sen jälkeen, kun se on nenän edessä.

Lähettänyt käyttäjä Liikenneturvall... (kirjautumaton)
Liikenneturvallisuutta lisäisi huomattavasti pyöräteiden jatkaminen ainakin Kerimäelle ja Kallislahteen asti. Nyt pyöräilijät ajavat erittäin kapealla tiellä autojen seassa. Myös vt 14 turvallisuutta tulisi parantaa riista-aidoilla tai vähintäänkin poistamalla puut ja pusikot tien läheisyydestä. Kaupunkialueella jalkakäytävien/pyöräteiden ehdoton lisääminen. Esim Haapavedentiellä Jukolansalosta tultaessa jalkakäytävä vaan yhtäkkiä loppuu!!! Ja monessa muussakin paikassa... Vaarallista!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Olavinkadulle olisi tarvinnut ainoastaan liikkennevalot, jotka päästää kävelijät autotien yli. Tähän asti on saanut varoa, kun joku saattaa hypätä suoraan auton eteen tielle yllättäen. Ja edelleen ohitustiestä olisi pitänyt rakentaa leveämpi tai nelikaistanen alunperin. Jokatapauksessa se jossain vaiheessa joudutaan tekeemään ja silloin koko homma tulee yhteensä kalliimmaksi.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä