Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Savonlinnan kuntosalit käyvät nyt kovaa kilpailua - "Kaupunkiin ei mahdu näin monta keskusta"

11.01.201718:19
13
  • KristalliSport, Kristalli Sport, Kristalli-Sport, Eero Piironen, SaPKon edustuksen pojat treenaavat

    Kristalli Sportin yrittäjä Eero Piironen treenautti SaPKon edustusjoukkueen pelaajia tiistaina. Kuva: Tuija Pauhu

Osa kuntosaliyrittäjistä pitää Savonlinnan liikuntamarkkinoita ylikuumentuneina. Erilaisia liikuntapalveluja tarjoavia yrityksiä on ilmestynyt kaupungin keskustaan muutaman vuoden aikana kuin sieniä sateella. Osa yrittäjistä ennakoi alalle konkursseja.
— Tarjontaa on valtavasti. Meidän laskelmissamme Savonlinnassa ei mahdu olemaan näin monta isoa kuntokeskusta, sanoo kuntokeskus Kristalli Sportin yrittäjä Eero Piironen.

Samaa mieltä on liikuntapalveluja tarjoavan Gym42:n yrittäjä Juha Parkkinen.
— Varmasti jonkinlainen tippuminen tullaan näkemään. Ala on toki kasvava, mutta tarjontaa on tällä hetkellä niin paljon.

Moni yrittäjä kertoo myös alentaneensa hintoja viime vuosina kiristyneen kilpailun myötä.
— Hinnat ovat tällä hetkellä tapissa. Jos laadun aikoo pitää hyvänä, niin niitä ei voi enää laskea, Piironen toteaa.

Kasvun varaa uskotaan olevan kuitenkin edelleen ikäihmisten liikuntamuodoissa. Esimerkiksi hyvinvointikeskus Lady Linelta kerrotaan, että senioreiden ryhmäliikunnalle riittää nyt kysyntää.
— Olemme siirtäneet aamupäivistä nuorille suunnattuja tunteja myöhemmäksi ja laittaneet tilalle fysioterapeutin pitämää ryhtijumppaa. Emme me mitään mummosalia ole tekemässä, mutta ikääntyvien liikkuminen on suosittua, sanoo Lady Linen keskusvastaava Taru Tuovinen.

Juha Parkkinen uskoo, että markkinoilla saattaa olla tilaa jopa yhdelle senioreihin keskittyneelle toimijalle. Ikääntyvät ovat myös Gym42:n tähtäimessä.
— Ennaltaehkäisevällä työllä pystytään säästämään yhteisiä varoja. Uskon, että meillä olisi pienempi veroprosentti, jos siihen satsattaisiin, Parkkinen sanoo.

Oman mausteensa markkinasoppaan tuo kaupungissa asuvien opiskelijoiden määrän raju pudotus tulevaisuudessa. Se vähentää paitsi asiakkaiden, myös ryhmäliikuntaa vetävien ohjaajien määrää.
— Se näkyy meillä jo nyt ohjaajapulana. Uusia ohjaajia ei meinaa tulla tilalle mistään, Taru Tuovinen Lady Lineltä sanoo.

Viime syksynä ovensa avanneen Easy Fitin yrittäjä Laura Sirola uskoo, että liikuntakeskukset pysyvät pystyssä erikoistumalla.
— Jos keskittyy tarkasti omaan tekemiseen, niin kyllä markkinoilla pärjää. Meilläkin on todella paljon sellaisia asiakkaita, jotka eivät ole käyneet salilla koskaan ennen.

Juha Parkkinen sanoo, että alalla pärjää uutta luomalla. Crossfitin lisäksi savonlinnalaiset ovat innostuneet viime aikoina esimerkiksi tankotanssista ja kehonhuollosta.
— Sen voi sanoa, että perussaleja on jo tarpeeksi. Nyt pitää olla rohkea ja löytää uusia juttuja. Toisaalta tämä on yrittämistä, ja mukana on aina yrittäjäriski.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Teemu Hirvonen
Kuntosalilla käyminen ja liikunta yleensäkin on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Savonlinnassa on näissä palveluissa reilusti tarjontaa, joten reippaasti vaan käyttämään palveluita kun niitä on! Ylikapasiteetista pääsee eroon muutenkin kuin palveluiden määrää vähentämällä. ;)

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Pankista puheen ollen. Kuntosaliakin voi vaihtaa kuten pankkia jos siltä tuntuu. Vanhukset on kyllä semmonen ryhmä johin kannattaa keskittyä. Määrä senkun lisääntyy verrattuna johinkin tangon ympärillä keimaileviin. Salin käyttöaste nousee ja sairauskustannukset vähenee.

Lähettänyt käyttäjä Leidi (kirjautumaton)
Neljäkymppinenkin on mummo ja tarvii kuntoilua.Kaikki jos nuorille,niin ei tule riittämään asiakkaat niille jotka tarjoaa palvelua vain parikymmpisille".Lisää siis kuntoilupaikkoja(ns.mummoille/papoille)

Lähettänyt käyttäjä 9 vuotta salilla (kirjautumaton)
Kaikki ikäluokat mahtuvat kyllä samalle salille. En ymmärrä Lady Linen kommenttia "mummosalista". Itse olen 9 vuoden ajan ollut mukana ryhmäliikunnassa, kahdessa eri saliketjussa. Tämä on tapahtunut toisessa kaupungissa. Vanhempi ikäryhmä on sitoutunut liikuntaan, varsinkin, kun sali panostaa sisältöön ja ammattitaitoisiin ohjaajiin. Kaikille on tarjolla jotain, itse olen viihtynyt ja tulosta on tullut.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Myydäänkö kaikkiin kuntosaleihin kertalippuja? Mielelläni kävisin silloin tällöin ja eri paikoissa tutusmassa, en halua sitoutua samaan paikkaan kuukausiksi. Julkisen puolen tarjonnassa kertalippuja tarjolla, toivottavasti näissä hienoissa uusissa yksityisissäkin. Kaikenikäisille tekee hyvää ja vaihtelua liikkumiseen saada kuntosaleilusta. Suurimman potentiaalin näen eläkeikäisissä, jos he tutustuisivat palveluihin ja alkaisivat käyttämään kuntosaleja voiman ja liikkuvuuden ylläpidossa.

Lähettänyt käyttäjä Äijä (kirjautumaton)
Menestystekijät: monipuoliset laitteet ja välineet, sopivan väljät tilat treenaus-, pukuhuone- ja pesutiloineen ja ilmanvaihtoineen, ystävällinen palvelu kaikille asiakkaille, kilpailukykyinen hinnasto, sijainti autojen pysäköinti ml. sekä jotain pientä omaa juttua. Mahdollisuuksia on monelle, kunhan ei ahneus ja ylpeys iske.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onneksi liikkua voi käymättä salilla kertaakaan. Monet toimijat yleisesti ottaen "kilpailevat" itsensä pihalle kilpailusta ylisuurilla maksuilla ja mainostamattomuudella. Suomalaisethan eivät osaa mainostaa, tai mainosten sanoma on ristiriidassa esim. palvelutason kanssa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut