Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Savonlinnan kompensaatioiden suunta on oikea — Muokattu esitys valmistui

19.04.201706:31
9
  • Savonlinnan kompensaatioista on keskusteltu vilkkaasti. Hiljattain esimerkiksi Itä-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Panu Peitsaro katsoi, että kuntoutusalan uudet koulutuspaikat tulisivat todella tarpeeseen. Kuva ammattikorkeakoulun Savonlinnan yksiköstä, jossa alaa voi nyt opiskella. Kuva: Soila Puurtinen

Opettajankoulutuksen loppumisesta kompensaatiopakettia Savonlinnan kaupungille korvaukseksi valmistellut kompensaatiotyöryhmä on edennyt viime aikoina työssään.

Työryhmän viimeisen kokouksen jälkeen on tehty juuri ennen pääsiäistä kokouksen keskustelujen pohjalta muokattu esitys, jota työryhmän jäsenet ovat voineet kommentoida. 

Kompensaatiotyöryhmän jäsen, Etelä-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen (kesk.) kertoo, että esitystä on nyt muokattu enemmän Savonlinnan kaupungin toiveiden ja esitysten mukaiseksi.

Wuorisen vaikutelma muokatun esityksen sisällöstä on, että se vahvistaisi Savonlinnan asemaa olennaisesti.

— Esityksellä näyttää olevan oikeasti ja aidosti katetta sille, mitä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on vuosi sitten eduskunnassa työn tavoitteista todennutkin, Wuorinen sanoo.

Työryhmää on puheenjohtajana vetänyt liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.). Ehdotusten julkistamisesta päättää yksin pääministeri Sipilä, koska työryhmän on asettanut töihin valtioneuvosto.

Kompensaatiopaketista on pyydetty myös eri ministeriöiltä vaikuttavuusarvioita, joista osa on jo saatukin. Jarkko Wuorisen mukaan eteenpäin on menty ja suunta näyttäisi hyvältä.

— Tilanne on siinä mielessä hyvä, että nyt on olemassa selkeä linjaus, johon moni voi todennäköisesti yhtyä, hän muotoilee. 

Ensimmäisen kerran kompensaatiotyöryhmä kokoontui viime vuoden kesäkuussa. Nykyisessä, virallisessa kokoonpanossaan se oli koolla ensimmäistä kertaa viime syyskuun lopulla.

Wuorinen on osallistunut työryhmän kokouksiin kaikkiaan seitsemän kertaa.

— Tämän vuoden puolella kokouksia on pidetty yksi, hän kertoo.

Itä-Savo yritti tiistaina selvittää pääministeri Juha Sipilän esikunnasta, millaista aikataulua Sipilä on paketin julkistamiseen kaavaillut. Itä-Savon yhteydenottoon ei valtioneuvoston kansliasta eli Sipilän avustajakunnasta tiistaina kuitenkaan vastattu.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Ent kepul (kirjautumaton)
Nämähän ovat näitä mediaan vuodettuja "löysiä" bufffeja. Näitä on vuodettu tämän tästä ja aika kuluu !! Välillä asialla on ollut persujen Turunen , nyt pettymyksen pelko hiipii taas kepun mieliin , kuten Wuorisen. Pahinta tässä vatuloinnissa on , että talousalueemme talouden ja toimeliaisuuden "suma seisoo " . Onneksi toivoa hivenen vielä on, mutta aluetaloudelle ja - kansalaisille tuo kepun viivyttely ja taktikointi on ollut suuri vahinko ja pettymys tavan mukaan . Ja selittely , selittely näyttää vain jatkuvan .

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eli toisin sanoen wuorinen lässyttää tässä taas lähinnä omaa egoaan "uutisena", koska vieläkään ei ole kellään harmainta aavistustakaan mitä se "kompensaatio" sisältää. Voi olla, että ei sisällä mitään, mutta partanaukki on kuitenkin kälättämässä siitäkin asiasta kun ei saa suutaan pidettyä kiinni edes kun ei ole mitään sanottavaa. Savonlinnan vuosikymmeniä jatkunut todellinen ongelma ovat nämä lässyttäjät jotka puhuvat joka viikko pelkkää nollaa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut