Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Savonlinnan kokoomuspoliitikot saivat ministereiltä ymmärrystä — kompensaatioesitystä odotellaan lähipäivinä

21.04.201710:25
10
  • Savonlinnalaiset kokoomuspoliitikot Pekka Turunen (vas.), Seija Puputti ja Ari Ora (oik.) pääsivät valtiovarainministeri Petteri Orpon juttusille torstaina.

Savonlinnalaiset kokoomuspoliitikot Seija Puputti, Ari Ora ja Pekka Turunen sekä Savonlinnan kaupungin hallintojohtaja Saku Linnamurto vierailivat torstaina Helsingissä keskustelemassa valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) ja sisäministeri Paula Risikon (kok.) kanssa kompensaatiopaketista OKL:n lähdön vuoksi.
Seija Puputin mukaan molemmat ministerit tiedostavat hyvin Savonlinnan ongelmat. 
— Risikko totesi, että Savonlinnan kaupungin esitys 230 uudesta aloituspaikasta ammattikorkeakouluun ja 50 aloituspaikasta Tanhuvaaraan ovat hyvin perusteltu esitys.

Puputin mukaan Orpokin tunsi kaupungin elinvoimaa ja asuntomarkkinaa uhkaavat ongelmat OKL:n lopetuspäätöksen vuoksi. 
Hallituksen puolivälin kehysriihi alkaa ensi viikolla, joten kompensaatioesitystä pääministeri Juha Sipilän asettamalta ja ministeri Anne Bernerin vetämältä työryhmältä odotellaan lähipäivinä.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Poliittista pel... (kirjautumaton)
Kepun ja kokoomuksen edustajat jo ehtineet kuulutella omiensa myönteistä suhtautumista Savonlinnaan ja kompensaatioesityksiin. Persujen vastaavaa elettä tuskin tarvitsee odotella kauaa. Itse kompensaatioita sitten saataneen odottaa jo pitempään.

Lähettänyt käyttäjä eläkel. (kirjautumaton)
Todellista kilpalaulantaa hallituspuolueilta tuon kompensaatioasian suhteen. Kokoomus saa ymmärrystä , Kepu tapansa mukaan lupailee ja Persut uskoo ainutkertaiseen hallitukseen. Nämä ei vielä ensinkään talousaluettamme nosta taantumasta. --- Kaupungin suuret asuntolakiinteistöratkaisut ovat auki ja edessä. Yleinen kiinteistöjen kysyntä laskenut rajusti , samoinkuin hinnat . Aikaa on kulunut tuosta Sipilän hallituksen murheellisesta OKL - uutispommipäätöksestä n 1 ,5 vuotta . Tuona aikana monet pienyritykset ovat joutuneet tosi ahtaalle , jopa lopettaneitakin on. Väestökato on lisääntynyt ,kun työtä ja uskoa tulevaisuuteen ei ole. Näin ollen nuo vuodatukset mahdollisista kompensaatioista ei leipää anna tai jatka . toivo elää jostakin vielä , mutta tunnetun " vatuloinnin " malliesimerkki tämä on . Tästä saamattomuudesta irvaili pääministeri muita hallituksia ja päättäjiä. Olisiko nykyhallituksella vakava peiliin katsomisen paikka vai se järeämpi ratkaisu ???

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut