Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Savonlinnan kaupunginjohtaja ja muut kansalaiset keskustelivat kaupunkikeskustan viihtyisyydestä

23.03.201612:05
13
  • Janne Laine

    Kaupunginjohtaja Janne Laine keskusteli kaupunkikeskustan viihtyisyydestä kaupunkilaisten kanssa kansalaisillassa. Kuva: Antti Varonen

Kaupunkikeskustan viihtyisyys oli aiheena keskiviikon kansalaisillassa Savonlinnassa.

Kaupunkikeskustan asukasyhdistys ja Kolomonen virittelivät keskustelua muun muassa Kirkkolahdesta, Savolasta ja Olavinkadusta. 

Kaupunginjohtaja Janne Laine oli mukana vastailemassa kysymyksiin. 

Kansalaisilta on päättynyt. Juttu oli alun perin kansalaisillasta kertova ennakkojuttu.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kaupunkikeskus (kirjautumaton)
Miellummin pitäisi puhua miten Savonlinnan alueelle saadaan uusia työ paikkoja ja yrityksiä , keskustan kehittämisestä puhuminen on vain suurempien asioiden siirtämistä. Keskustan suunittelussa on jo tarpeeksi poltettu vero euroja.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Verorahoin keskusta muutamalle kauppiaalle viihtyisäksi. Ottakaa mallia nojanmaasta, oikeat yrittäjät tekevät etupihansa asiakasta vastaan ottavaksi. Savonlinnalaiset poliitikot ilmeisesti tekevät kauppaa Savonlinnan keskustastakin!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Työ paikat ja yritykset ovat tietysti tärkeitä keskustelun aiheita. Mutta voihan muistakin asioista keskustella. Ehkä viihtyvyys on asia, johon voimme enemmän vaikuttaa kuin työ paikkoihin. Minun mielestäni on hyvä asia, jos asukkailla on mahdollisuus kerota mieli piteensä asioista. Työllisyys on tärkeä teema, mutta ei suinkaan ainoa!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Katupölykautta seuraa pian katumölykausi, kun mopoilijat viritettyine vempaimineen alkavat päristellä keskustankin liikenneväylillä. Olisi hienoa, jos Savonlinna ottaisi askeleen meluttomampaan ja vähäpäästöisempään tulevaisuuteen kannustamalla nuoria sähkömopon tai -skootterin hankintaan perinteisen polttomoottorimopon sijaan. Kaupungin profiloituminen hiljaisuutta ja luonnonrauhaa arvostavaksi paikkakunnaksi ja sen toteuttaminen myös käytännössä saattaisi kääntää jopa muuttovirtojen suunnan Savonlinnalle myönteiseksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä taas on keskusteltu ja keskustellaan. Hölmöläisten päätöksiä tehdään, kuntaliitos naukujien ja lypsäjien kanssa. Savonlinnan ei olisi kannattanut liittyä/ottaa Kerimäkeä eikä Punkaharjua millään hinnalla. Savonlinna olisi nyt vakavarainen kunta ilman muiden velkoja ja nykyisenlaista vedättämistä aluejohtokunnista. Yleensäkkin mitä virkaa koko aluejohtokunnilla on, pikkipolitikkojen iltapäiväkerho!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Olisi hienoa, jos Savonlinna ottaisi askeleen meluttomampaan ja vähäpäästöisempään tulevaisuuteen kannustamalla nuoria sähkömopon tai -skootterin hankintaan perinteisen polttomoottorimopon sijaan. " Vaan kun koko mopoilun idea on just se meteli. Mopoilijat ovat sitä tasoa että kaikki mikä pörisee ja paukkuu on cool.

Lähettänyt käyttäjä Kamreeri (kirjautumaton)
Ei herran isä mitä keskustelua. Tämä on kaupunkikehityksen mustin kohta tässä kaupungissa. Kenenköhän ylläpitämin tein ja muin infroineen sinne Nojanmaahan tullaan ja rakennetaan? Sen alueen vetovoima perustuu ihan muuhun kuin kaupunkikeskustan. Kai keskustassakin pitäisi saada jotain katetta maan korkeimmille kiinteistöveroille, kun ylläpito ja muut kustannukset infrasta on vain murto-osa kaupungin muiden aluiden vastaavista kustannuksista. Keskustassa viihtyisyys olisi valtti ja Savonlinnalla olisi luonto-olosuhteiden puolesta mahdollisuus olla erittäin viihtyisä pikkukaupunki kaikin puolin. Harmi, ettei rakennuskanta, liikenneratkaisut ja keskustan yleisilme tue sitä. Jos keskustaa ei kehitetä, voisi sen museoida. Tosin sitäkin varmasti vastustetaan, kuten kaikkea keskustan kehittämiseen liittyvää. Pienet kaupunkitalouden kalvosulkeiset tässä olisi paikoillaan. Kysymys on tässä: Uskaltaako Savonlinna investoida tulevaisuuteen?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä