Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Savonlinnan kaupunginhallitus kiinnostaa aika monia—Katso nimiä tästä

17.05.201719:30
10
  • Savonlinnan valtuustoryhmät ovat saaneet jaettua kaupunginhallituspaikat ja puheenjohtajuudet keskenään, mutta nimet ratkaissaan vasta myöhemmin. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan valtuustoryhmät ovat saaneet jaettua kaupunginhallituspaikat ja puheenjohtajuudet keskenään.

Valtuustoryhmät päättävät vasta myöhemmin, ketkä mihinkin luottamustehtävään valitaan. Sitä ennen, toukokuun lopulla ryhmät neuvottelevat vielä sukupuolikiintiöistä. Kaupunginhallituksessa ja lautakunnissa pitää tasa-arvolain mukaan olla viisi miestä ja viisi naista. Yhdestoista jäsen saa olla kumpaa tahansa sukupuolta.

Yleensä ryhmissään eniten ääniä saaneet ovat valinnoissa vahvoilla.

Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) tavoittelee kaupunginhallituksen puheenjohtajuutta ja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) valtuuston puheenjohtajuutta. Molempien äänikuningattarien toiveet täyttynevät.

Kansanedustaja Heli Järvinen (vihr.) kertoo olevansa käytettävissä kaupunginhallitukseen. Kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) ei ole käytettävissä, joten perussuomalaiset katsovat kaupunginhallitukseen jonkun muun.

Toiseksi eniten demariääniä saanut Teemu Hirvonen tavoittelee kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa. Kokoomusääniä eniten kerännyt Seija Puputti on kiinnostunut kaupunginhallituspaikasta.

Kristillisdemokraattien kaupunginhallituspaikka kiinnostaa Jouni Koskelaa, joka keräsi eniten kd-ääniä.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kaikkien alojen... (kirjautumaton)
Kaikkien alojen erikoisasiantuntija, okl:n lakkokenraali, ohitustien kummisetä ja vanhan pääkirjaston kummitus Kimmo Käärmelahti ehdottomasti kaupunginhallitukseen Teemu Hirvosen aisapariksi. Tuo Majakka ja Perävaunu -kaksikko voisi oikeasti saada Savonlinnalle kompensaatioita aikaiseksi erityisesti vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen nimitettävän Orpo-Lindtman -hallituksen budjettiriihistä..

Lähettänyt käyttäjä Nyt (kirjautumaton)
todella Kimmo pitää saada ainakin neuvonantajaksi Savonlinnan politiikkaan. Harvoin demareillakaan on ollut niin yhtenäistä linjaa esittää, nyt se on mahdollista. Käyttäkää nyt tämä mahdollisuus, sitä kaupunkimme tarvitsee.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Muutama nimi jotka pitäisi valita kaupunginhallitukseen: Tuukka Suomalainen, Teemu Hirvonen, Heli Järvinen ja Karoliina Helander. Jos voisin vaikuttaa niin keksisin muuta tekemistä Eero Piiroiselle, Eija Stenbergille ja Jouni Koskelalle. Hallituksen puheenjohtajuutta hoitaa vasemmalla kädellä Kosonen ja Mikkonen kiertää illanistujaiset kaupunkilaisten laskuun. Ensinnä mainitut Suomalainen, Hirvonen, Järvinen ja Helander voisivat sitten oikeasti vaikuttaakin johonkin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Anonymous 7:25. On päivän selvää, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan työmäärä on ihan toista luokkaa kuin rivijäsenen. Tehtävään liittyy todella paljon muutakin kuin vain kokousten johtaminen kahdesti kuukaudessa. Siinä on vissi ero Kososen ja Järvisen kaupunginhallitus kiireiden välillä. Veikkaan hikisiä aikoja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajalle, josta saattaa tulla de facto johtaja kaupunginhallitukseen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onko Savonlinnan Vihreät yhtä kuin Heli Järvinen!? Pitäisiköhän hänen ymmärtää luottaa ryhmässä muihinkin kuin itseensä. Kansanedustaja, valtuustoryhmän puheenjohtaja ja nyt hallitukseen. Pitäisi olla enemmän tiimipelaaja.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut