Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Savonlinnan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen: ”Vatkaamisen pitää loppua — Norssin alakoululaisten paikasta on päätettävä nyt”

12.09.201714:53
15
  • Teemu Hirvonen

    Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen ei ota vielä julkisesti kantaa siihen, pitäisikö normaalikoulun alaluokat laittaa OKL:n päärakennukseen vai pitäisikö koulua varten rakentaa Talvisaloon laajennus, jonka kaupunki vuokraisi. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnan kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Teemu Hirvosen (sd.) mielestä kaupunginhallituksen on vietävä norssin alakoulun tilaratkaisu kaupunginvaltuuston ensi viikon kokoukseen päätettäväksi.

— Vatkaamisen pitää loppua. Ei voida koko ajan pyytää uusia selvityksiä, joiden takia asia siirtyy kuukaudella eteenpäin. Se kuukausi on parempi käyttää siihen, että norssin alakoululaisilla on asianmukaiset oppimisympäristöt syksyllä 2018, Hirvonen sanoo.

Hirvonen johtaa tänään puhetta kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa ainoana asiana on normaalikoululaisten koulupaikka syksystä 2018 alkaen. Kaupunginhallitus siirsi maanantaina asian jatkokokoukseen.

Kaupunginhallitus ei maanantaina tyytynyt sivistyslautakunnan linjaukseen. Sivistyslautakunta oli aiemmin samana päivänä päättänyt palauttaa asian uuteen valmisteluun laskelmien tarkentamista varten. Lisäsi lautakunta olisi halunnut nostaa selvitettäväksi myös KVL:n talon käyttömahdollisuudet sekä normaalikoulun nykyisen rakennuksen vuokraus- tai ostomahdollisuuden.

Hirvonen ei ota vielä julkisesti kantaa siihen, pitäisikö normaalikoulun alaluokat laittaa OKL:n päärakennukseen vai pitäisikö koulua varten rakentaa Talvisaloon laajennus, jonka kaupunki vuokraisi.
— Ensin haluan nähdä esittelyt ja informaation, joka kaupunginhallitukseen tänään tuodaan.

Hirvonen johtaa kokouksessa puhetta, koska kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk.) on jäävännyt itsensä asiassa. Hänellä on lapsi normaalikoulussa.

Kaupunginhallituksen kokous alkaa tiistaina kello 17.30. Itä-Savo kertoo päätöksestä verkkolehdessä. Lisäksi asiasta kerrotaan keskiviikon paperilehdessä, jos kokous loppuu ennen kuin painokone hurahtaa käyntiin.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Pitäisikö Teemu Hirvosen aloittaa omasta valtuustoryhmästä? Ei edes siellä kyetä yksikantaiseen ratkaisuun vaan irtiottoja kuulostaa olevan valtavasti. Tämä on kunnallispolitiikkaa mutta joillain demareilla tuntuu olevan halu tehdä tästäkin oppositio - hallitus kysymys. Ja se, että ei halua ottaa kantaa tässä vaiheessa on naurettavaa. Tässä on niin pitkään jo jauhettu samaa asiaa, että luulisi Teemu Hirvosella olevan jo jonkinlaisia mielipiteitä asiasta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Selvitystyö ei ole ollut ilmeisen selvästi riittävää, jos siitä löytyy avoimia kysymyksiä ja epäselvyyksiä edelleenkin. Pitää pyrkiä kestävään ja perusteltuun ratkaisuun, tähän pääsemiseksi pitää käyttää niin paljon aikaa kuin on tarpeen. Valtuuston hampaisiin ei pidä viedä mitään hätiköityä ratkaisua, siellä ei löydy asiantuntemusta vaan pelkkää poliittista arpapeliä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikä hallitus-oppositio kysymys? Valtakunnan politiikkaa tästä asiasta ei saa millään. Eiköhän tässä ole nyt kysymys siitä, että saadaan 350 lapsen tuleva koulupaikka vihdoin päätetyksi. Eikä siihen elokuun 2018 alkuun niin paljon aikaa ole, kun ottaa huomioon että jokainen vaihtoehto vaatii jonkinlaista rakentamista. Ihmettelen kun päättäjät kiertävät kuin asiaa ympäri ja ympäri, eikä valmista tule.

Lähettänyt käyttäjä Veronmaksaja (kirjautumaton)
Kiitos Teemu Hirvonen että tuot järjen äänen tähän asiaan! Selvitykset ovat ihan riittävät, jotta päätös voidaan tehdä. Aika jännä, että viime viikolla lautakunta ei halunnut selvitystä Norssin nykyisistä tiloista, mutta nyt oli tuuliviiri kääntynyt.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Demariryhmä haluaa pitää asian mahdollisimman pitkään auki koska tämä liittyy jo menneeseen OKL ratkaisuun. Odotetaan, josko vielä saisi muutaman lisä-äänen tulevia vaaleja ajatellen. Mielestäni erittäin röyhkeää valtapoliittista peliä lasten tulevaisuuden ohella.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Olen samaa mieltä Teemu Hirvosen kanssa, nyt pitäisi löytyä rohkeus ratkaista asia suuntaan tai toiseen. Sivistyslautakunta on selvittänyt selvittämistään tätä asiaa, mutta tosiasioita ei vaan uskalleta kohdata. Vaihtoehtoja on kolme, 1. Nykyinen Norssin rakennus, 2. OKL:n rakennukset tai 3. Talvisalon suurelementtikoulu. Kukaan päättäjistä keiden kanssa olen keskustellut ei ole kannattanut Talvisalon suurelementtikoulua, mikä tässä sitten on ongelmana? Jos se koulu ei sinne mahdu niin turha sitä on yrittää sinne survoa, vaikka miten mieli tekisi. Päätösten pitkittäminen maksaa lisää rahaa ja maallikkona arvelen että rakennustyöt kahdessa jälkimmäisessä vaihtoehdossa eivät ole ihan hetkessä valmiita.

Lähettänyt käyttäjä Pyörittelyä (kirjautumaton)
kun odottelee, niin aika käy vähiin. Eikö tätä asiaa olisi voitu päättää jo aiemmin? Etenkin kun se ei ole tullut yllätyksenä kellekään poliitikolle. Kasvojen pesu meneillään demareilla.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut