Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Savonlinnalaiset rakennusliikkeet vaihtavat viestikapulaa — "Hetken aikaa rinnalla ja kiritystä nuorille yrittäjille"

11.08.201718:00
5
  • Mika Kaskinen, Terho Kaskinen, Janne Jyrkinen, Pekka Kärkkäinen

    Toimitusjohtaja Terho Kaskinen (toinen vas) vierellään Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy:n yrittäjät Mika Kaskinen (vas) ja Janne Jyrkinen (toinen oik.) sekä pääluottamusmies Pekka Kärkkäinen. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnalaiset rakennusliikkeet, Kas-Rak Oy ja Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy, vaihtavat lennosta viestikapulaa. Ratkaisu on perusteellisesti harkittu, jotta sukupolvenvaihdos sujuisi mahdollisimman hallitusti.
Kas-Rak Oy juoksee vielä muutaman vuoden rinnalla, mutta toimitusjohtaja Terho Kaskisen mukaan yhtiö vähentää jo nyt henkilökuntaansa ja pienentää rooliaan Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy:n hyväksi. Jälkimmäinen on napakasti perheen käsissä, sillä sen omistavat Mika Kaskinen ja Janne Jyrkinen, Terho Kaskisen poika ja vävy.
Nuoret miehet halusivat ehdottomasti painaa peukalonjälkensä omaan yhtiöönsä.
— Kas-Rak Oy on isän juttu ja aikaansaannos, ei meidän, huomauttaa Mika Kaskinen, ja Janne Jyrkinen nyökyttelee olevansa samaa mieltä.
Isä Kaskinen näyttää hyväksyneen nuorempien kannan. Hän lisää, että ratkaisu on viisas myös taloudellisesti, sillä vakavaraisen konkariyhtiön lunastaminen olisi vaatinut enemmän rahaa kuin aloittaa aivan alusta puhtaalta pöydältä.
Henkilöstöä on ehtinyt muutaman työntekijän verran vaihtaa SSP Oy:n leipiin. Kas-Rak Oy aloitti heinäkuun loppupuolella yt-neuvottelut, jotka ovat Terho Kaskisen mukaan sujuneet hyvässä hengessä. Ne koskevat yhteensä 14:ää henkeä.
Terho Kaskinen pitää hyvin mahdollisena, että kaikkien pestit jatkuvat tämän vuoden puolella uuden työnantajan palveluksessa, jos työtilauksia riittää. Hän korostaa myös sitä, että suunnitelmat ovat olleet hyvissä ajoin koko henkilökunnan tiedossa, eivätkä siten yllättäneet ketään.
Pääluottamusmies Pekka Kärkkäinen huomauttaa, että tilannetta on yritetty katsoa mahdollisimman suotuisaksi myös työntekijöiden kannalta.
— Lähinnä niin, ettei kukaan jäisi hankalaan asemaan juuri ennen, kun voi siirtyä eläkkeelle.
Entisiä työntekijöitä jää edelleen 7— 10 jatkamaan lähes 30 vuotta yrittäjänä toimineen Kaskisen palkkalistoilla. Se riittää, että vuosisopimusasiakkaista voidaan huolehtia entiseen tapaan vähintään vuoden 2018 loppuun, ehkä hiukan pitempäänkin.
SSP Oy:n leivissä on ensi vuoden alussa ehkä kaikkiaan kolmisenkymmentä työntekijää. Nykyinen määrä on 19.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä vettä jo toises... (kirjautumaton)
Ehdottoman viisaasti suunniteltu sukupolvenvaihdos. Onnea ja menestystä tulevaan. Perintöverotusta täytyisi ehdottomasti saada vietyä siihen suuntaan, että verot maksetaan vasta sitten, kun perintö vaihdetaan rahaksi. Näissä yritysperinnöissä on järjen köyhyyttä maksattaa uudella sukupolvella verot eli käytännössä yhtiöstä pumpataan kassa tyhjäksi verottajalle, joka on pois kehitystyöstä, joka on oleellinen asia kilpailussa pärjätäkseen. Vähänkään varakkaampaa yritystä ei ole enää järkevää siirtää seuraavalle sukupolvelle aivan kuten tässäkin tapauksessa. Me ollaan täysin riippuvaisia tästä PK-sektorista, joten olisiko aika alkaa miettimään näitä verotus asioita hieman toisesta vinkkelistä. Ihan vinkkinä vaan päättäjille.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eläköityvänä yrittäjänä toivon todella päätäjien heräämistä näissä spv asioissa. Yrittäjät on jätetty täysin mielipuolisen verottaja armoille. Onnittelut Kaskisen perheyritykselle hyvin suunnitellusta vaihdoksesta.

Lähettänyt käyttäjä Kuluja liikaa (kirjautumaton)
Uusille yrittäjille - matkakuluja ei sitten veloiteta lähtöpaikasta (SLN )jokaiselta asiakkaalta , jos kaikki muutkin päivittäiset työkohteet sijaitsevat samalla muutaman kilometrin sätellä esim. punkaharju tai kerimäki.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä