Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Savonlinnaan saapuu 200 kiinalaiskouluista — esiintyvät torstaina suomalais-kiinalaisella Nuorten Kulttuuri- ja Taidefestivaalilla Olavinlinnassa

10.08.201720:30
6
  • Jin Liu, Markku Kankkunen, Wenjuan Zhang

    Jin Liu, Markku Kankkunen ha Wenjuan Zhang suunnittelevat suomalais-kiinalaista Nuorten Kulttuuri- ja Taidefestivaalia. Kuva: Antti Varonen

Ensi viikon torstaina Olavinlinnassa nähdään suomalais-kiinalainen Nuorten Kulttuuri- ja Taidefestivaali. Tapahtuman järjestää Savonlinnan kaupunki, ja sitä sponsoroi kiinalainen Mind Education Group -yritys. Tapahtumaan on tulossa esiintymään kiinalaisia koululaisia, jotka osallistuvat Mind Education Groupin  leirikouluun Savonlinnassa.

Nyt järjestettävä tapahtuma on järjestyksessään toinen festivaali. Viime vuonna tapahtuma järjestettiin Savonlinnasalissa, ja tuolloin mukana oli noin 150 kiinalaiskoululaista. Tänävuonna kiinalaisia on tulossa 200, ja esityspaikkana on Olavinlinna.

— Haluamme samalla juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta, ja siksi päätimme pitää tapahtuman Olavinlinnassa, International Education Center -hankkeen hankejohtaja Markku Kankkunen kertoo.

 

Kiinalaiset saapuvat Savonlinnaan ensi viikolla. Festivaalin ohella he tutustuvat suomalaiseen koulumaailmaan.

Leirikoulua toteuttavat Jin Liu sekä Wenjuan Zhang kertovat, että suomalaiset ja kiinalaiset koulut eroavat toisistaan monissa asioissa.

— Suuri ero on ympäristössä ja atmosfäärissä. Suomessa oppilaat ovat iloisia ja tunnelma on rento. Kiinassa koulumaailma on kurinalaisempi, ja tunteja on paljon. Päivät alkavat aikaisin aamulla ja kestävät myöhään iltaan, Jin Liu kertoo.

— Haluamme hakea oppia erilaisista kouluista. Suomalaisella koulujärjestelmällä on hyvä maine ja siksi oppilaita kannattaa tuoda tänne, Wenjuan Zhang sanoo.

 

Suomeen oppilaat tulevat  tulevat eri puolilta Kiinaa ja ovat koulujen itse valitsemia. Palattuaan he esittelevät matkalla kokemaansa ja oppimaansa omissa kouluissaan vanhemmille ja muille oppilaille.

— Leirikoulu on mainio tapa nähdä maailmaa ja tehdä kulttuurivaihtoa. Kymmenet oppilaat yöpyvät savonlinnalaiskodeissa. Tämä on hieno tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin ja elämäntapaan, Zhang kertoo.

Leirikoulun ojelmassa on muun muassa vierailu Tanhuvaaran Urheiluopistolla ja Lustossa, ja oppilaat pääsevät poimimaan mustikoita ja patikoimaan metsään. Samalla harjoitellaan luonnon hyödyntämistä opetuskäytössä.

— Metsäreissu on suurkaupungeista tuleville oppilaille eksoottinen kokemus. Suomen luonto ja järvet ovat todella kauniita, Liu sanoo.

Kuokkanen kertoo, että suomalais-kiinalaisesta taidefestivaalista on tarkoitus tehdä joka vuotinen tapahtuma.

— Vireillä on myös suurempia suunnitelmia. Saattaa olla, että laajennamme toimintaa talvikauteen.

 

Suomalais-kiinalainen Nuorten Kulttuuri- ja Taidefestivaali torstaina 17.8. Olavinlinnassa kello 19.

Kommentit

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Nyt olisi medialla loistava mahdollisuus parantaa kaupunkilaisten uskoa ja oikeasti kertoa, paljon ko. homma jättää viivan alle. Yleensä uutiset on vain sitä, että miten paljon veronmakasaja saa maksaa, mutta oikeasti olisi kiva lukea edes joskus myös siitä, että ollaan välillä saamapuolella. Nimimerkki: Kyllästyttää olla koko ajan kaiken maksumiehenä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tosi ekologista lennättää lapsilaumoja maapallon puolelta toiselle. Äänentoisto on keksitty. Mutta kun he nyt ovat täällä, kannattaisi ehkä nostaa esille myös kiinalainen luonnonsuojelu, ihmisoikeudet ja eläintenkohtelu.

Lähettänyt käyttäjä Niilo
Luulo ei ole tiedon väärti Moraalijeesus. Asia, joka sinua askarruttaa on helppo selvittää kysymällä - tein sen ja sain tiedon: kiinalaiset tulevat tänne asiakkaina ja maksavat ostamistaan palveluista. Ehkä se on ollut alunperinkin tämän operaation tarkoitus?

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
9:35 käyttäjä Niilo Luulo ei ole tiedon väärti Moraalijeesus. Asia, joka sinua askarruttaa on helppo selvittää kysymällä - tein sen ja sain tiedon: kiinalaiset tulevat tänne asiakkaina ja maksavat ostamistaan palveluista. Ehkä se on ollut alunperinkin tämän operaation tarkoitus?" " " " Minun kommentti liittyi siihen, että medialla olisi oikein hyvä mahdollisuus nostaa se mahtava tulovirta kaikkien tietoisuuteen, ettei jokaisen tarvitsisi itse kysyä. Kun jostain saadaan tuloja, siis muitakin tuloja kuin verotulot, niin kyllä se pitäisi yleensä lystin maksavalle hallintoalamaiselle kertoa. Joten medialla on loistava mahdollisuus kehua Savonlinnan verovaroin töitä tekeviä, että vihdoin hekin ovat saaneet jotain tulopuolelle.

Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesukselle (kirjautumaton)
Taitaa aika vahvasti kiristää ohimoita kaikki mitä toiset tekevät. Missään ei mitään positiivista koskaan. Tuon jatkuvan puskista huutelun ymmärtäisi jos tekijällä olisi pokkaa tehdä se omalla nimellä. Muutoin tuo kuulostaa katkeran luuserin ainoalta tavalta pitää lääkitys edes kohtuullisena.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Se on totta, että minua kiristää se, että media uutisoi vain pieleen mennyttä, mutta sitten kun on jotain oikeasti positiivista ja vielä plussana, jos siitä jää viiivan alle jotain, niin niitä uutisia ei ole kovin usein. Se ei kiristä, että kiinalaiset tulee tänne ja täällä pidetään niitä hyvänä. Sehän on loistava asia. Joten lääkitty luuseri lopettaa täältä tähän.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä