Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Savonlinnaan ehkä uusi paloasema

17.03.201606:35
16
  • Sortteerinlahdessa hälytykseen lähteville ajoneuvoille olisi oma liittymä Savontielle. Kaikki muu liikenne ajaisi toista kautta. Kuva: Marja Huttunen

Savonlinnan paloasema tarvitsee täysremontin. Sen vaihtoehtona on uuden paloaseman rakentaminen Sortteerinlahteen.

Valinta uudisrakennuksen ja peruskorjauksen välillä tehdään mahdollisimman pian. Ensin pitää kuitenkin katsoa, kenen vastuulle pelastuslaitos maakuntauudistuksessa päätyy.

Näin totesivat paloaseman tilatyöryhmä ja Savonlinnan tekninen lautakunta.

Savonlinnan nykyisen paloaseman remontti maksaisi noin 4,7 miljoonaa euroa.

Kuntotutkimuksen mukaan paloasema on yllättävän huonossa kunnossa. Siellä on muun muassa kosteusvaurioita.  Rakenteita avattaessa voi ilmetä lisää yllätyksiä. Pelastusajoneuvoille tarvitaan myös lisää tilaa. Sitä varten pitäisi rakennusta pitäisi laajentaa.

Uuden paloaseman rakentaminen maksaisi 6,5 miljoonaa euroa. Sen päälle tulisi nykyisen rakennuksen tilinpidollinen 1,1 miljoonan euron alaskirjaus.

Paloaseman tilatyöryhmä totesi uudelle paloasemalle parhaaksi paikaksi entisen tenniskenttäalueen Sortteerinlahdessa. Sieltä ehtii riskipaikkoihin sisäministeriön määräämässä ajassa, ja hälytykseen lähteville ajoneuvoille tulisi oma liittymä Savontielle. Kaikki muu liikenne ajaisi toista kautta.

Sortteerinlahden tontti on montussa, joten tonttia pitäisi korottaa täyttömaalla 4,5 metrin verran. Katuja tai liikenneympyrää ei tarvitsisi myllätä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Uusi paloasema tulee sijaita kaupungin itäpuolella, koska merkittävät palokohteet sijaitsevat itäpuolella kaupunki, kuten UPM, voimalaitos, syväsatama, Kerimäen puukirkko, Metsä Wood jne. Länsipuolella kaupunkia ei juuri ole merkittävää palavaa.

Lähettänyt käyttäjä antsu (kirjautumaton)
Hienoa tämän takia Heikin Helmi ei ole päässyt käyntiin. Ilman muuta paloasema purkuunn, niin YIT saa suuremman tilan ja saadaan kunnan purkurahoilla hierottua HV kerholle kahisevaa ja enemmän asuntoja savonlinnaan. Savonlinna varautuu massiivisella asuntorakentamisella mahdollisten paluumuuttajijen asuttamiseen, harmi vaan kun nykyiset paluumuuttajat ovat vaihtuneet maahanmuuttajiin. Ihmettelinkin miksi Heikin Helmi tontille ei ole alkanut rakennustyöt, mutta nyt asia selvisi paloasema oli esteenä. Siinäkään ei ole ehtinyt betoni kuivua lopulliseen lujuuteensa joten se on helpompi purkaa, betoni saavuttaa lopullisen lujuutensa vasta 100 vuotiaana.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ehdottomasti itäpuolelle. Nojamaan alue on myös siihen sopiva sijoituspaikka. Jos suurpalo alkaa esim. UPM. syväsataman, Kerimäen puukirkon, Metsä Woodin, Puutaidon, suurten metsä alueiden , jne alueella niin minuuteista on silloin kyse.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Samaa mieltä. Nyt äkkiä kaavoittamaan Nojanmaan liikekeskuksen tontilta palanen paloasemaa varten. Sinne Savonlinnaa ollaan väkisin siirtämässä. Olisi lyhyt matka potenttiaalisiin palokohteisiin. Länsipuolella ei ole enää mitään pelastettavaa.

Lähettänyt käyttäjä Komeammin sammutettu (kirjautumaton)
Maakuntauudistusta odotellessa luultavasti mietitään siirretäänkö Savonlinnan lakkautettava paloasema Mikkeliin, Kuopioon vai Joensuuhun. Sote-väännöstäkään ei tiedä vielä. Sairaala lähtee, poliisi on supistanut toimiaan. Yhtälailla säästöjen nimissä koko Savonlinnan alueelta lakkautetaan paloasemat, suuremmissa yksiköissä on parempi monipuolisempi kalusto veden lisäksi, hallintokulut pienenevät. Tulee taas ne keskittämisen ja suuren yksikön edut. Tykkää jos tykkäät tuosta valitettavan osin jo toteutuneesta ajatusleikistä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nykyinen paikka on hyvä, sillä juuri rakennettu uusi lisäosa, joka menisi purkuun, olisi todella jären köyhyyttä purkaa se pois kaavoituksellisesta syystä tilanteessa jossa porukka on seutukunnalta muuttamassa pois. Haloo päättäjät ja hallituksen viisasten kerho.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä