Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Savonlinna on unelmakaupunki purjelentämisen harrastajalle

18.02.201608:59
  • Janne Kilpeläinen, Tero Kuutti

    Janne Kilpeläinen (vas.) kokeili purjelentämistä viime elokuussa Savonlinnan lentokerhon avointen ovien päivänä. Konetta ohjasi purjelento-opettaja Tero Kuutti. Tutustumislennot ovat hyvä tapa tutustua harrastukseen. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnassa on hyvät mahdollisuudet harrastaa purjelentämistä. Savonlinnan lentokerholla on kolme purjelentokonetta, eikä käyttäjiä ole ruuhkaksi asti. Myös hinauksia yläilmoihin saa hyvin.

— Lentämään pääsee niin paljon, kuin vain itseltä vapaa-aikaa liikenee, lupailee Savonlinnan lentokerhon purjelennon opettaja Tero Kuutti.

Nyt on käynnissä ilmoittautuminen Suomen Urheiluilmailuopiston järjestämälle purjelennon verkkoteoriakurssille, joka alkaa 7. maaliskuuta. Toinen kurssi alkaa 25. huhtikuuta.

— Kurssiin kuuluvat lennot opettajan kanssa voi aloittaa rinnakkain teoriajakson kanssa. Savonlinnan Lentokerhon lentokausi alkaa viimeistään huhtikuussa, Kuutti toteaa.
Kuutin lisäksi Savonlinnassa purjelento-opetusta antaa Joonatan Jääskeläinen.

Teoriakurssille voi osallistua kuka tahansa, mutta lentokoulutukseen pääsee sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Purjelentolupakirjan voi saada 16-vuotiaana.

— Lento-opetuksessa edetään oppilaan tahdissa. Opettaja ensin näyttää, sitten oppilas kokeilee itse. Alussa lennetään suoraan, harjoitellaan kaartoja ja opetellaan pitämään kone hallinnassa, sitten edetään vaativampiin asioihin, Kuutti kuvailee.

— Purjelentäjä on sään armoilla, mikä vaatii pelisilmää. Se karttuu kokemuksen myötä. Kurssin aikana opetellaan arvioimaan etäisyyksiä ja etsimään nousevia ilmavirtauksia.

Lisätietoa urheiluilmailuopistolta ja Savonlinnan lentokerholta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä