Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Savonlinna ei myy venelaitureitaan ja satamiaan ainakaan vielä

03.02.201618:30
9
  • Kellarpellon Eversaaren venelaiturit

    Savonlinnan tekninen lautakunta haluaa lisäselvityksiä ennen kuin ottaa kantaa virkamiesten esitykseen, jonka mukaan kaupunki möisi pienvenesatamansa ja laiturinsa. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan tekninen lautakunta ei ainakaan vielä päättänyt myydä kaupungin pienvenesatamia ja laitureita. Lautakunta palautti myyntiesityksen uudelleen valmisteltavaksi.

Lautakunnan puheenjohtajan Kauko Rauhansalon (kesk.) mukaan ensin on rajattava, mitä satamia ja laitureita ainakaan ei myydä. 

Myyntilistan ulkopuolelle hänen mielestään jäävät vierasvenesatamat, isot venelaiturit ja veneiden maihinvetopaikat.

Rauhansalon mielestä myytäväksi saatettaisiin harkita joitakin muutaman venepaikan laitureita. Silloinkin on katsottava, mikä on laitureitten kirjanpitoarvo, jotta myynnistä ei tule taseeseen tappiota.

Tekninen johtaja Kari Tikkanen ja satamapäällikkö Jukka Vaahtoluoto esittivät lautakunnalle, että pienvenesatamia ja laitureita ruvettaisiin myymään esimerkiksi veneseuroille, yrittäjille tai talkoolaitureiksi. 

Silloin kaupunki vapautuisi laitureitten ja satamien ylläpitovastuusta ja saisi vuotuista vesialuevuokraa venepaikkojen mukaan hinnoiteltuna.

Maihinvetopaikkojen ulkoistaminen ei virkamiestenkään mielestä ole tällä hetkellä tarkoituksenmukaista. He eivät esittäneet muutoksia myöskään vierasvenesatamien ja asiointilaitureitten omistukseen, koska ne ovat kaupungin tärkeää markkinointitoimintaa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hyvä että huono juttu. Hyvä jos hinnat pidetään kurissa ja kaikille löytyy venepaikka. Huono niin pitkään kun ollaan tekemisissä politikkojen kanssa. Nehän kääntää nuttua tuulen mukaan. Saavat vielä päähänsä että alueella liikkuu liito-orava ja vedessä "kutee" saimaan norppa. Huono myös sen takia että kaupungilla ei tunnu olevan minkäänlaista kuvaa mihin niitä laitureita voi käyttää. Saimaan helmikö vain takapajula?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Savonlinnahan tarvitsee myyntien jälkeen satamapäällikön ja viisi alaista, tosin tarvitseekohan nytkään. Kaiken kaikkiaan melkoista rahastamista veneen omuístajilta eli käyttäjiltä nykyinen satamapalvelu, kun huomioi laiturien palvelutason. Kulut ovat tässäkin kaupungin tarjoamassa "palvelussa" veronmaksajille suuremmat kuin tuote jota tarjotaan. Kaiken huippu on märännyt kakkosnelonen pystyssä venepaikan merkkinä pajukossa tai kivilouhikossa, jossa ei voi venettä edes säilyttää.

Lähettänyt käyttäjä Sakke (kirjautumaton)
Nyt kun Savonranta sai "omilla rahoillaan" laiturit kuntoon, niin nythän ne on sitten kaupungin hyvä myydä kunnostettuina hyvään hintaan. Kannattais keskittyä siihen, että varsinnii mm Kerimäellä vois tehdä kesällä kierroksen ja lähettää laituripaikkalaskut niille kymmenelle veneen omistajalle, jotka ovat omineet vapaat paikat. Näitä vapaamatkustajia vaan näyttää jostain sikiävän,,,, viime kesänä sain listan vapaista paikoista, kun hain veneelle paikkaa. Yllätti, että eipä niitä vapaana ollutkaan, kuin muutama,,

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä