Torstai, 24. elokuu 2017
Perttu

SAMIn johtoon on nyt ehdolla viisi henkilöä — lisähaussa tuli kaksi uutta, katso nimet tästä!

21.04.201709:04
3
  • Lähihoitajaopiskelijoiden toimintaa savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto SAMI:ssa keskussairaalan viereisessä Humania-rakennuksessa. Meneillään verenpaineenmittauskurssi.     

SAMI, sami, Savonlinnan ammattikoulu, ammattikoulu, terveydenhuolto-opetus, opetus, savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto

    SAMIn johtoon on nyt ehdolla viisi hakijaa. Kuva: Petri Vanhanen

Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston johtaja-rehtorin virkaan saatiin jatketussa haussa 7 uutta hakemusta ensimmäisen kierroksen 15 hakemuksen lisäksi.

Toisen kierroksen hakijoista on haastateltu ja soveltuvuusarviointiin lähetty tradenomi YAMK Timo Erikoinen Myllykoskelta ja diplomi-insinööri/yhteiskuntatieteiden maisteri Kirsi Taivalantti Ristiinasta.

Ensimmäisen kierroksen hakijoista on haastateltu ja soveltuvuustesteissä käytetty diplomi-insinööri Sami Pekonen Savonlinnasta, kauppatieteiden maisteri Jukka Mustonen Mäntyharjusta ja kauppatieteiden maisteri Timo Kärkkäinen Pattijoelta.

Yhtymähallitus käsittelee johtajavalintaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona ja toisen kerran 10. toukokuuta ja tekee asiasta mahdollisesti esityksen yhtymävaltuustolle. Valtuusto päättää johtajasta 1. kesäkuuta.

Viran nykyinen haltija Keijo Pesonen jää eläkkeelle ensi vuoden alussa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Esko K Tynkkynen (kirjautumaton)
Keijo Pesosen tekemä työ Savonlinnan alueen nousevan nuorison hyväksi on ollut ansiokasta ja pitkäjänteistä. Kiitokset tehdystä työstä jo nyt hänelle. Isot ovat saappaat, joihin varmasti löytyy pätevä jatkaja. Pallo on nyt valitsijoilla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Uusi rehtori kohtaa merkittävät haasteet. Rahoitus vähenee huomattavasti ja siitä sidotaan merkittävä osa koulutuksen tuloksellisuuteen. Opiskelijoiden opintojen täytyy edistyä ja heidän valmistua sekä työllistyä tai jatkaa jatko-opintoihin. Osa rahoituksesta tulee olemaan strategiarahaa, eli on oltava hyviä suunnitelmia ja näyttöjä tuloksellisuuden ja laadun parantamiseksi. Toimivan yhteistyön yrityselämän kanssa tulee tiivistyä entisestään. Koulutusta tulee osata tuotteistaa siten, että se on hakijoita ja opiskelijoita kiinnostavaa ja kohtaa samalla yritysten tarpeet. Opiskelijoiden yrittäjyysvalmiuksia ja -kiinnostusta tulee pystyä edistämään. On luotava toimivia jatko-opintopolkuja esim. ammattikorkeakouluihin. Opettajien työaika tullee uudistumaan siten, että jatkossa suunnitellaan ja seurataan vuosityöaikaa kokonaisuutena ottaen huomioon erilaiset työtehtävät, eikä sitä suunnitella enää nykyiseen tapaan pitkälti viikoittaisten lähiopetustuntien pohjalta. Todella isoja uudistuksia, joita ammattikorkeakoulut ovat käyneet läpi viime vuosina. Niissä on paljon ao. osaamista, mutta myös isoja eroja, miten uudistuksissa on onnistuttu. Ammattikorkeakoulun taustaisissa rehtorihakijoissa voi olla noihin osaamista tai sitten ei, amkit eivät ole uudistuksissa onnistuneet kaikki läheskään samalla tavalla. Joka tapauksessa se osaaminen olisi tässä hommassa arvossaan. Ei tarvitsisi keksiä aina pyörää uudestaan.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut