Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Samiedu viilaa johtamismalliaan - säästöä tulee, vaikka päälliköiden tehtäviä tulee lisää

10.03.201622:00
12
  • Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto SAMI, SAMIedu

    SAMIedun pedagogista johtamismallia järjestellään uusiksi. Muutokset tulevat voimaan elokuun alussa. Kuva: Tuija Pauhu

Itä-Savon koulutuskuntayhtymän (Samiedu) hallitus on hyväksynyt oppilaitoksen uuden pedagogisen johtamismallin. Nykyisen neljän toimialamallin sijaan oppilaitokselle perustetaan kuusi niin sanottua osaamisalaa. Samalla nykyisen organisaation väliporrasta vähennetään.

Uuteen järjestelmään valitaan kuusi oman osaamisalansa päällikköä. Lisäksi perustetaan yksi koulutussuunnittelijan toimi.

Nykyisessä mallissa on ollut neljä koulutuspäällikköä, ja väliportaassa muun muassa tutkintokoordinaattoreita ja kehityspedagogeja.

Koulutusyhtymän rehtorin Keijo Pesosen mukaan nykyinen järjestelmä on ollut monimutkainen. Käytännössä uudessa osaamisalamallissa 12 tehtävää korvataan seitsemällä tehtävällä väliportaan vähentyessä.

Nykyiset neljä koulutuspäällikön virkaa lakkautetaan, ja nykyiset viranhaltijat siirretään uusiin virkoihin ilman hakumenettelyä. Kahden osaamisalan päällikön virka laitetaan julkiseen hakuun aivan pian. Järjestelyn säästöksi on arvioitu 180 000 euroa vuodessa, vaikka päällikön tehtäviä tuleekin kaksi lisää.

Uudella mallilla ei Keijo Pesosen mukaan ole lähdetty hakemaan tietoisesti säästöjä, mutta niitä syntyy, kun organisaation väliporras kevenee.

— Käytännössä tässä tehdään nyt pedagogista muutostyötä, jolla varaudutaan SAMIedun valtionosuuksien vähentymiseen tulevaisuudessa. Uusi tapa merkitsee myös suoraviivaisempaa johtamista.

Muutosta koskevissa yt-neuvotteluissa on käsitelty tähän mennessä erityisesti tutkintokoordinaattoreiden asemaa, koska tutkintokoordinaattoreiden virat lakkautetaan uusissa järjestelyissä.

Hallitus nimittään päällikkövirat, ja vahvistaa muutkin nimitykset huhtikuun 27. päivä.

Yhtymähallitus päätti, että uusi, osaamisaloihin perustuva malli astuu käytännössä voimaan elokuun alussa 2016. Kuntayhtymän talousarviossa muutoksen vaikutukset alkavat näkyä tammikuussa 2017 alkaen.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä aivan pöljää hommaa (kirjautumaton)
päälliköitä kyllä on ja opettajia vähennetään, kaikki vielä töissä olevat opet ovat aivan henkisesti raunioina ja sairaslomilla, oppilaat ovat täysin heitteillä koulutuksen laadun suhteen.Aineiden opetusta hoitavat tuuuraavat opettajat joilla ei ole mitään kokemusta opetetaavasta asiasta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Samissa ei ole tajuttu pitkään aikaan miten organisaatio toimii tai miten sen pitäisi toimia. Vääriä ihmisiä väärillä paikoilla. Opettajien arvostus ja samalla opetuksen arvostus haihtunut taivaan tuliin paperiuudistuksilla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jos ketään ei irtisanota tai edes osa-aikaisteta, niin mistä se säästö tulee? Nykyisiä päälliköitä siirretään opetustehtäviin. Hallinnossa menot kyllä pienenevät, mutta opetuksessa kasvavat. Hallinto saadaan näyttämään kevyemmältä. Tyypillistä Keijo Pesosen kikkailua.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Siirretään kaikki johtajat, päälliköt ja muut palaveriammattilaiset opetukseen, niin kyllä hallinnon kustannukset vähenee. Koko talon kustannuksista en sitten kyllä tiedä, miten niille käy tässä silmänkääntötempussa.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Taitaa sanat: Päällikkö, Johtaja, Esimies yms. olla kirosana tavalliselle rahvaalle, kun kerta ollaan asiaa mollaassa. Pitäskö ensin lukea juttu, sitten miettiä mitä se tarkoittaa ja vasta sen jälkeen muodostaa mielipide...

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut