Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Sami aloittaa uuden koulutusohjelman — prosessiteollisuuden osaajista kysyntää

02.02.201619:30
8
  • Prosessiteollisuuden perustutkinnon opiskelu tapahtuu pitkälti Samin teknologian oppimisympäristötilassa. Kuvassa Samin tekniikan ja liikenteen koulutuspäällikkö Raija Peippo, Mikkelin AMK:n prosessi- ja materiaalitekniikan koulutuspäällikkö Jarkko Männynsalo (vas.) ja Samin kone- ja metallipuolen tiimivastaava Timo Huoman. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto Sami aloittaa ensi elokuussa prosessiteollisuuden perustutkinnon. Koulutukseen haetaan tänä keväänä kymmentä aikuisopiskelijaa ja kahdeksaa peruskoulun tai lukion päättänyttä nuoriso-opiskelijaa.
Aikuisopiskelijoiden haku on jo alkanut, ja nuoret voivat hakea koulutukseen maaliskuussa alkavassa yhteishaussa.

Sami aikoo tehdä uudessa koulutusohjelmassa paljon yhteistyötä Mikkelin ammattikorkeakoulun ja savonlinnalaisten teollisuusyritysten kanssa.
Mikkelin ammattikorkeakoulussa on tällä hetkellä prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus Mikkelissä, josta vuonna 2014 opintonsa aloittaneet prosessipuolen opiskelijat siirtyvät ensi syksystä alkaen Savonlinnaan Savonniemen kampukselle. Vuodesta 2017 alkaen koulutuksen nimeksi tukee biotuotetekniikan insinöörikoulutus, ja alan aloituspaikat siirtyvät samalla Savonlinnaan.

Koulutusyhteistyötä aiotaan tehdä siten, että Samin opiskelijat voisivat suorittaa prosessiteollisuusalan AMK-opintoja valinnaisina. Käytännössä opinnot voisivat olla esimerkiksi raaka-aineen ja puun käsittelyyn liittyviä opintoja.
— Olemme suunnitelleet, että voisimme käyttää myös yhteisiä opettajia joillakin kursseilla, Samin  tekniikan ja liikenteen koulutuspäällikkö Raija Peippo perustelee.

Paikallisten yritysten kanssa yhteistyö tarkoittaisi sitä, että opiskelijat suorittaisivat työssäoppimisjaksonsa paikallisissa yrityksissä. Lisäksi yritysten edustajat voisivat välillä toimia myös työelämän asiantuntijoina opetustyössä. Viesti yrityksistä on ollut se, että prosessiteollisuuden osaajia tarvitaan tutkinnon jälkeenkin.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anssi Mikkola (kirjautumaton)
http://samiedu.fi/nuoret/perustutkinnot/prosessiteollisuuden-perustutkinto: "Prosessinhoitaja työskentelee paperi- ja kartonkiteollisuudessa valmistamassa ja jalostamassa saha- ja levytuotteita." Osaamisaloina on kuitenkin mainittu vain levyteollisuuden ja sahateollisuuden osaamisalat. Jokin ei nyt täsmää.

Lähettänyt käyttäjä Juha Piironen, ... (kirjautumaton)
Kiitos kommentista Anssi ja tarkasta huomionnista. Korjataan esittelyteksti kohdalleen. Paperi- ja kartonkiteollisuudessa ei tosiaankaan valmisteta saha- ja levytuotteita joihin SAMIssa annettava prosessiteollisuuden koulutus kohdistuu.

Lähettänyt käyttäjä Prosessitekniikka (kirjautumaton)
Hienoa että Savonlinnaan saadaan lisää vetovoimaa! Nyt vaan markkinoimaan tehokkaasti koulutusta, etenkin alueen yläasteelaisille ja lukiolaisille, että saadaan lisää opiskelijoita alkaviin koulutuksiin. Mahdollisuus kouluttautua esim. prosessi-insinööriksi Savonlinnassa ei välttämättä ole päätynyt nuorten korviin, eikä nuorille ole välttämättä alasta hyvää käsitystä. Alueella on kuitenkin paljon alan yrityksiä, joihin voisi järjestää vierailuja.

Lähettänyt käyttäjä -- (kirjautumaton)
ELvytyskeino? Ettei vaan olisi perustettu tällainen koulutusohjelma sen takia, kun taitaa olla suurin kysyntä Savonlinnassa aloitetun Prosessitekniikan AMK prosessitekniikan koulutusohjelmalla. Ei Ilmeisesti ollut taaskaan kovinkaan montaa hakijaa alkavaan koulutukseen.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä