Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Saksalanrannan sorsat ovat oppineet ruoka-ajan

14.01.201619:22
25
  • Sorsien ruokintapaikka Saksalan joen varrella.

    Sirkku Viuhkonen ja Teuvo Roivainen ruokkivat Saksalanrannassa sorsia päivittäin. Kuva: Taru Hokkanen

Kyllä meillä on kylmempää kuin sorsilla, vakuuttaa Mikkelin Citysorsat ry:n puheenjohtaja Sirkku Viuhkonen.

– Sorsat pärjäävät hyvin, kunhan ne ruokitaan joka päivä. Pakkanen ei haittaa, sillä sorsat saavat jäällä ollessaan räpylät höyhenten suojaan, Viuhkonen kertoo.

Viuhkonen ja Mikkelin Citysorsat ry:n varapuheenjohtaja Teuvo Roivainen käyvät syöttämässä Saksalanrannassa sorsia päivittäin. Ruokaa menee useampi ämpärillinen päivittäin. Mikkelin kaupungilla ja Citysorsilla on yhteistyösopimus sorsien ruokkimisesta.

– Tämä ei ole viihdykettä, vaan pakko. Me hoidamme ruokkimisen. Kaupunki puolestaan on hankkinut pumpun ja vetänyt sähköt, sekä myös maksaa sähköstä, Viuhkonen selvittää.

Viuhkosen laskelmien mukaan sorsia talvehtii Mikkelissä noin 230 kappaletta, joten aivan pienestä määrästä ei ole kyse. Sorsa-avannolla käykin puolen viiden aikoihin melkoinen kuhina.

– Sorsien kesäruokinta pitäisi lopettaa. En tiedä, houkutteleeko se, mutta toisaalta jos poikasia ruokitaan jatkuvasti, ne oppivat että syötävää saa ihmiseltä eikä luonnosta, muistuttaa Viuhkonen.

Sorsat nimittäin saapuvat lähes kellontarkasti paikalle, kun ruoka on pöydässä. Viuhkosen mukaan kyse on linnulle ominaisesta toiminnasta.

– Sorsat lähtevät näihin aikoihin iltalennolle. Ne ovat oppineet tämän paikan, joten tänne myös tullaan.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Savon sorsakeisari (kirjautumaton)
Niin, ilman sorsien syöttämistä minulla olisi reilusti ylipainoa eikä puoliakaan nykyisestä kaverimäärästä. Isäni syötti sorsia jo 70-luvulla. Oli miten oli, sorsien maine on nyt mennyttä. Sorsat eivät sentään ole hanhinaamoja.

Lähettänyt käyttäjä lankku (kirjautumaton)
Todellinen sorsien syöttäminen alkoi minulla viisi kuusi vuotta sitten. Kuten sanoin niin sorsien syöttäminen on ollut suosikkini jo pikkupojasta lähtien, mutta ei se ollut samanlaista kuin tänä päivänä. Syöttäminen on muuttunut rakkaudeksi ja intohimoksi. Nuoresta iästä huolimatta olen ehtinyt syöttää jo tuhansia sorsia.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut