Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Ruokahävikkikampanja alkoi eilen Savonlinnassakin — ”Melkein kaikki meni”

12.09.201712:03
5
  • Kaupat pyrkivät vähentämään ruokahävikkiä alehinnoilla.

Eilen alkoi S-ryhmän valtakunnallinen kampanja ruokahävikin vähentämiseksi.

Keino on vanhenevien tuotteiden myyminen 60 prosentin alennuksella viimeisen aukiolotunnin aikana.

Kampanjassa ovat mukana ryhmän kaikki kaupat Savonlinnan seudulla.

— Laputettua tavaraa oli tarjolla varmaan samanlainen määrä kuin yleensäkin ja melkein kaikki meni. Juuri mitään ei aamuun jäänyt, kertoo Savonlinnan Prisman johtaja Mervi Hämäläinen.

K-ryhmässä kilpailijan hävikkikampanja ei ole saanut aikaan täsmätoimenpiteitä.

— Meillähän on hinnoiteltu erääntyvät tuotteet koko ajan –50 prosentin lapuilla ja muulloinkin kuin viimeisellä tunnilla, sanoo Savonlinnan Citymarketin kauppias Teuvo Niskala.

Niskalan mukaan alennetut tavarat menevät hyvin kaupaksi. Loppuja annetaan hyväntekeväisyyteen ja lajitellaan kompostiin biojätteeksi.

S-ryhmässä alennuksista päätetään myymäläkohtaisesti. Hämäläisen mukaan Savonlinnan Prismassa tuotteet alennetaan samojen periaatteiden mukaan kuin tähänkin asti.

Hävikiksi jääviä tuotteita hakee hyväntekeväisyysjärjestö edelleen jaettavaksi.

Pääkaupunkiseudulla ilta-alea on kokeiltu noin vuoden ajan ja hävikki on pienentynyt jopa yli 10 prosentilla.

S-ruokakaupat myyvät vuodessa noin 50 miljoonaa punalaputettua tuotetta.

S-ruokakauppojen hävikistä 45 prosenttia on kasviksia, 20 prosenttia leipää ja 15 prosenttia maitotuotteita. Loppu jakautuu melko tasaisesti muille tuoteryhmille.

Jos mahdollista, hävikkiruoka lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen ja jos ei, siitä tehdään energiaa.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Niin kaiken järjen mukaan kannattaa se vahaksi menevä tuote myydä -60% kun antaa mennä vanhaksi ja heittää roskiin, jolloin siitä ei mitään saa. Muualla ei tule enään käytyä kuin prismassa tai lidlissä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hieno asia jotta ruokaa ei mene kaatopiklle kun sitävoi käyttää ,moni luulee jotta se ruoka on pilalla jota myydään punalappusella oln käyttänyt niitä ja oikein käytttynä on eritteäin hyvää,iinä pitää nähdä vaivaa jakypsentää ennen pakasstmista,iniitä ei voi jättää jääkaappiin lojuman ,köyhyys on tehnyt ahkran punalappusten metästäjän häju ja näkö kun toimii niin äly kertoo mitä voi tehdä.

Lähettänyt käyttäjä Joopa-Setä (kirjautumaton)
Maailmassa ruokahävikki helpottuisi sorttimenttia vähentämällä. Tuossa lähiostarillamme katselin ässän rasvalevitevalikoimaa. Muistaakseni laskin pienehkössä kaupassa 57 erilaista. Onko ihan varmasti riittävästi?

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut