Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Rintalan näyttelyssä on väriä

18.05.201720:19
  • Jukka Rintala ,

    Jukka Rintala uskoo, että erilaisuus ja monipuolisuus houkuttelee yleisön vuosittain uudelleen hänen näyttelyynsä. Kuva: Timo Seppäläinen

Jukka Rintalan yhdestoista näyttely Taito Shop Galleriassa on avannut ovensa. Kesän hetki — Moment of Summer -näyttely henkii karnevaalitunnelmaa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Samalla näyttelyssä näkyy myös Jukka Rintalan 40-vuotistaiteilijajuhlavuosi.
Näyttely koostuu tuttuun tapaan maalauksista ja muodikkaista puvuista. Rintala toteaa yhdistelmän toimivan edelleen ja luovan mukavaa kontrastia kahden eri taidemuodon välille.
Avajaisten perusteella yhdistelmä olikin houkutellut jälleen kerran paikalle massoittain taiteenystäviä. Näyttelynjärjestäjien mukaan yleisöä oli lähes ennätysmäärä.

Näyttely koostuu Rintalan parin viimevuoden aikana tekemistä töistä. Juhlavissa teoksissa värityksenä on käytetty paljon kultaa ja yhdistelty sitä muihin kepeisiin sävyihin. Töissä käytetyt materiaalit ovat monipuolisia.
Perinteeksi muodostunut Savonlinnan näyttely on Rintalan mukaan mukava haaste luovuudelle.
— Teemme näyttelyn joka vuosi uudelleen. Savonlinnalainen kulttuuriyleisö on asiantunteva ja vaativa, sillä se on tottunut näkemään paljon. Rima on korkealla, ja siksi jokainen näyttely on koottava erityisen huolellisesti.
Rintala uskoo, että erilaisuus ja monipuolisuus houkuttelee yleisön vuosittain uudelleen hänen näyttelyynsä.
— Ehkä yleisöä kiinnostaa se, että näyttely ei ole koskaan samanlainen.

Rintala kertoo viihtyvänsä Savonlinnassa ja hän kokee Taito Shopin olevan luonteva paikka näyttelyilleen.
— Joka vuosi Savonlinnassa ostetaan myös tuotteita, niitä ei pelkästään katsota. Lisäksi oopperayleisö tuo mukavasti kansainvälistä väriä galleriayleisöön.

Jukka Rintalan Kesän hetki — Moment of Summer -näyttely Taito Shop Galleriassa 19.5.—27.8.

Jesse Kuparinen

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut