Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Rinna Ikola-Norrbackaa esitetään Asikkalan kunnanjohtajaksi

20.04.201720:41
26
  • Sulkavan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbackaa vaihtanee Asikkalan ruoriin, mutta itse hän pitää asiaa varmana vasta, kun valtuusto on ottanut kantaa kunnanhallituksen esitykseen ensi maanantaina. Kuva: Antti Varonen

Sulkava joutunee etsimään uuden kunnanjohtajan. Asikkalan kunnanhallitus päätti torstaina äänestyksen jälkeen (6–1) esittää Sulkavan nykyistä kunnanjohtajaa Rinna Ikola-Norrbackaa Asikkalan uudeksi kunnanjohtajaksi.
Asikkalan kunnanvaltuusto ottaa kantaa kunnanhallituksen esitykseen kokouksessaan ensi maanantaina 24. huhtikuuta. 
Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius oli toinen loppusuoralla päässyt ehdokas. Häntä esitetään Ikola-Norrbackan varahenkilöksi, jos tämä kieltäytyy paikasta. Asikkalan uuden kunnanjohtajan on tarkoitus aloittaa virassaan 1. kesäkuuta.
— Valinnasta voidaan puhua vasta, kun valtuustossa nuijan kopautuksella siitä päätetään, mutta totta kai olen helpottunut kunnanhallituksen esityksestä, Ikola-Norrbacka toteaa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Korpi Jaakko (kirjautumaton)
Olisiko Sulkavan aika aloittaa neuvottelut yhdistymisestä Savonlinnan kanssa, koska uutta osaavaa kunnanjohtajaa on mahdoton saada. Saaristolisän loputtua Sulkavalla ei ole taloudellista perustetta jatkaa itsenäisenä. Niin saaristolisähän loppuu kun Vekaraan silta valmistuu.

Lähettänyt käyttäjä Savonlinnaan (kirjautumaton)
Jokohan nyt Sulkava tajuaa ettei tuon kokonen kunta tarvitse välttämättä kunnanjohtajaa. Johan se olisi iso säästö kun asiat päätettäisiin valtuuston kokouksikssa ja puheenjohtaja valtuutettaisiin hoitamaan pr hommat. Loppusi päänraapiminen aina uuden kunnanjohtajan valitsemisessa

Lähettänyt käyttäjä Kehitys vai ei,... (kirjautumaton)
Sulkavalla ei tule pysymään kunnanjohtajat ellei luottamushenkilöiden suhtautuminen kunnanhallintoon muutu. Liukko osasi jyrätä mutta sen jälkeen Nurminen, Sulkko, Matikainen ja Ikola -Norrbacka tajusivat ennätysajassa , että kunnanjohtan kädet ovat sidotut. Ihmeitä pitäisi saada aikaan mutta mitään ei saisi sanoa eikä mitään vanhaa saa muuttaa. Onnea Ikola-Norrbackalle uuteen tehtävään. Odotellaan seuraavaa vedätettävää Sulkavalle

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä olen sitä mieltä että syy on nimenomaan kunnan päättäjissä kun johtaja vaihtuu noin tiheään! Kaikiija edelliset kunnanjohtajat ovat kyllä hoitaneet työnsä pätevästi mutta samat henkilöt kunnan johtavilla luottamushenkilö paikoilla ovat olleet 'kivenä kengässä' kunnanjohtajan työssä!!!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kunnanjohtajien palkat on aika paljon sidoksissa kunnan kokoon ja asukasmäärään. Kuka hitto silloin haluaa jäädä johonkin pieneen kuntaan, jos samalla koulutuksella voit päästä isompien massien ääreen. Ihan oikea teko nuorelta naiselta, ja Asikkalasta sitten seuraava steppi, kun kokemusta tulee lisää. Ei kunnanjohtajienkaan hommia tehdä rakkaudesta lajiin, vaan ihan puhtaasti oman elintason nostamiseksi, kuten muutkin työläiset.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei liene Sulkava ainoa pikkukunta Suomessa, jossa "valta" on keskittynyt/keskitetty muutaman virkamiehen ja luottamushenkilön käsiin ja kunnanjohtajuus on vain nimellistä johtajuutta. En ole sulkavalainen enkä tarkkaan tiedä miten kuntalaiset äänestivät vaaleissa. Toivon mukaan ei ainakaan samoja naamoja, jotka ovat jo kuluttaneet kunnanvaltuuston penkkejä kausi toisensa perään. Muutoin taitaa seuraavakin kunnanjohtaja vain käväistä soutupitäjässä. Ihmettelen, jos joku edes pestiä enää hakeekaan.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut