Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Reserviläiset keräävät varoja veteraaneille - keräystempaus on huomenna lauantaina

Päivitetty: 11.03.201619:00
11
  • Veteraaneille kerätään rahaa viikon päästä. Kuvassa Aaro Paakkinen suorittamassa vastaavaa keräystä kolme vuotta sitten.

Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton perinteinen keräystempaus järjestetään 12.3. useilla kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Paikoitellen reserviläiset ovat liikkeellä sotilaspuvuissa.

Reserviläisjärjestöt osallistuvat vuosittain Sotiemme Veteraanit keräykseen. Oman keräystoiminnan lisäksi tuetaan paikallisia varusmieskeräyksiä.

Monin paikoin reserviläiset käytännössä johtavat varusmiesten ja -naisten suorittamia keräyksiä sekä järjestävät niihin liittyviä kuljetuksia.

Sotiemme veteraaneja on elossa vielä noin 22 000. Heidän keski-ikänsä on yli 91 vuotta.

Keräyksillä tuetaan pienituloisia veteraaneja esim. lääke- ja hoitokuluissa. Tukea suunnataan yhä enemmän myös veteraanien kotiin tuotaviin palveluihin sekä matka- ja kuljetusapuun. Tuen piirissä ovat myös veteraanien puolisot, lesket ja sotalesket.

Keräyksen nettotuotto oli viime vuonna hieman vajaat kaksi miljoonaa euroa. Varusmiesten keräämä osuus oli lähes 1,5 miljoonaa euroa. Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton oma keräystoiminta tuotti noin 90 000 euroa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä OHI AMMUTTU (kirjautumaton)
Toivotaan ettei meille ilmesty ei tule euron euroa ja käyttäköön nekin sijoitus sekä säästöt niille veteraaneille nyt jotka ovat tosiaan rintamalla taistelleet ja terveytensä antaneet .

Lähettänyt käyttäjä Keski-ikäinen (kirjautumaton)
Haluaisin tietää paljoko keräys summasta todella menee veteraaneille ja paljonko menee kuluihin. Millaiset ovat veteraanijärjestöjen sijoitusvarat ja muu varallisuus joita ei kerrota julkisuuteen. Saattais loppua keräysinto ja rahantulo kansalta. Itse arvostan veteraaneja ja heidän saavutusta,mutta tämä rahankeräys ja niiden sijoittaminen osakkeisiin ja muihin vastaaviin saa sen aikaan etten anna enää rahaa keräykseen.

Lähettänyt käyttäjä Pertti Pulkkinen (kirjautumaton)
Vuoden 2015 kuntakohtaisesta keräyksestä (Savonlinna) tuloutettiin veteraaniyhdistyksille 10998,77 euroa. Tuotto maksetaan suoraan yhdistysten tilille. Kuntakohtaisen keräyksen kulut ovat n 1,5-2%. Kulut ovat keräysorganisaation iltapala (esim varusmiehet ja heitä kuljettavat henkilöt). Haluaisin tietää paljonko? Tässä joitakin vastauksia. Suur-Savon Sotaveteraanipiirillä, piiriin kuuluu 11 jäsenyhdistystä, oli vuoden 2015 lopussa rahaa tuloslaskelman mukaan 61344,74 euroa. Sijoituksia tai kiinteää omaisuutta piirillä ei ole. Vuonna 2015 avustuksia piiri jakoi veteraaneille, puolisoille ja leskille 31172,67 euroa. kaikki luvut ovat tarkistettavissa sotaveteraanipiirin tarkastetusta kirjanpidosta. Terve. Suur-Savon Sotaveteraanipiiri ry toiminnanjohtaja Pertti Pulkkinen.

Lähettänyt käyttäjä Ei tarvita kerjuuta (kirjautumaton)
Suuri kunnioitus ja kumarrus veteraaneja kohtaan, mutta eiköhän nyt jo olisi aika käyttää jäljellä oleva raha täysimääräisesti heidän hyväkseen ja lopettaa kaikki keräykset. Jos ja kun tarvitaan lisää se maksetaan täysimääräisesti mukisematta verovaroista, sen nämä miehet ovat ansainneet. Tähän täytyy löytyä rahaa, jos kerta meillä löytyy yli 1 mrd. rahaa per vuosi niille joista ei tullut omaa maataan puolustaneita veteraaneja. Heidän päätös oli lähteä reissuun, onneksi meidän isät ja isoisät eivät niin tehneet. Meidän veteraaneille pitää löytyä rahaa elää elämänsä kunnialla loppuun ilman mitään ovelta kerjuuta, se on kunnia-asia!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Lukekaa toiminnanjohtaja Pertti Pulkkisen asiavastaus. Häntä ennen on 6 trollimaista kommenttia. Niissä ei ole totuuden eikä faktan häivääkään. Miljoonia muka piilossa patjan alla jossakin veteraanijärjestöjen sopukoissa. Hööhhöps mitä puutaheinää, mutta trollit jaksavat sitä hokea.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä