Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Rendel-elokuva sai Pohjois-Karjalasta tukirahaa äänituotantoonsa

28.04.201514:03
  • Rendel-elokuvaan haetaan rahoitusta toukokuun alussa Cannesin elokuvajuhlilla. Kuva: Juuli Aschan

Mikkeliläisen Jesse Haajan Rendel-elokuva sai 15 000 euroa tuotantotukea Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta. Haajan mukaan tuki liityy siihen, että elokuvan äänituotanto tullaan ostamaan Joensuusta. Pääosa elokuvasta kuvataan Haajan mukaan Tampereen seudulla, mutta osa muuallakin Suomessa.
– Tuo 15 000 euron tuotantotuki ohjataan kokonaisuudessaan äänituotantoon ja tuo kattaa leijonanosan kenttä-äänestä. Tämä tullaan ostamaan Joensuussa toimivalta SF Sound Oy:ltä, joten uskoisin, että tämä oli yksi iso syy myönnetyn tuen suuruuteen.
Rendel-elokuvan jatkorahoitus haetaan toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilta.
– Cannesissa ollaan 12.-16. toukokuuta. Siellä järjestetään maailman ensi-ilta uudelle teaser scenelle 14. toukokuuta. Siellä myös tavataan levittäjiä ja tuottajia. Cannesissa myös käynnistetään uusi yhteisörahoituskampanja, jonka tavoitteena on kerätä 80 000 euroa kesän loppuun mennessä. Kampanjasta vastaa Blockbusters Gang ja ymmärtääkseni se tapahtuu Indiegogossa.
Haajan mukaan muutoin projekti etenee omalla painollaan.
– Käsikirjoitus on valmis ja purku on tehty. Nyt valitaan avustajia ja kasataan tuotantoryhmää. Iso työ on myös vielä kuvauspaikkojen valinnassa. Suurin osa elokuvasta tullaan kuvaamaan Tampereella.


 

Lue myös: 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut