Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

REKO Savonlinna juhlistaa vuosipäiväänsä maalaistorin merkeissä

19.06.201716:01
  • Yksi paikka hankkia muun muassa kasviksia suoraan tuottajilta on Savonlinnan REKO Kuva: Timo Seppäläinen

Lähiruokarinki REKO Savonlinna on ollut nyt toiminnassa vuoden verran. Sen kunniaksi rinki järjestää torstaina maalaistorin Pääskylahden puutarhalla. Torilla on tarjolla rinkiin kuuluvien lähiruokatilojen erilaisia tuotteita, kuten kananmunia, vihanneksia, yrttejä, leipää, jauhoja, lampaanvillaa, sekä muun muassa karitsan- ja lampaanlihaa. REKO Savonlinnan tuottajat ovat itse paikalla myymässä tuotteitaan ja antamassa maistiaisia.

REKO-lähiruokapiirien ideana on tilata ruokaa paikallisilta lähituottajilta ilman välikäsiä. REKO-piirejä on tällä hetkellä Suomessa noin 170 ja jäseniä niissä noin 250 000. Ne toimivat suljettujen Facebook-ryhmien kautta, joissa tuottajat laittavat tarjonnan esille, ja kuluttajat tilaavat haluamansa tuotteet.

Saamansa palautteen innoittamana REKO Savonlinna on laajentanut toimintansa myös Facebookin ulkopuolelle. Halukkaat voivat liittyä sähköpostilistalle, johon tiedot tulevasta jaosta tulevat jakoa edeltävänä viikonloppuna. Ringin jäsenmäärä on kasvanut vuoden aikana yli 1300:een, ja tuottajia on mukana noin 20. 


REKO Savonlinnan maalaistori 22.6. klo 17—20 Pääskylahden puutarhalla.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut