Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Rantasalmen terveyskeskuksessa epäillään sisäilmaongelmaa

10.03.201606:30
7
  • Rantasalmen terveysasema, pääsisäänkäynti, terveyskeskus, vuodeosasto. Rantasalmen terveysasema, terveysasema, pääsisäänkäynti, terveyskeskus, vuodeosasto, terveydenhoito, sairaanhoito, Rantasalmi

    Rantasalmen terveyskeskuksessa tehdään viikonloppuna sisäilmamittauksia. Kuva: Marita Waenerberg

Rantasalmen terveyskeskuksessa epäillään sisäilmaongelmaa. Syynä epäilyyn on henkilökunnan sairastelu ja rakennuksessa ilmennyt hajuhaitta. Oireilu on alkanut jo viime syksynä.
Oireet ovat olleet muun muassa silmien kirvelyä, nenän ärsytystä, tukkoisuutta, käheyttä ja kurkun kuivuutta.
Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n kuntatekniikan päällikkö Pekka Lyytikäinen kertoo, että terveystarkastaja on tulossa tekemään sisäilmamittauksia tulevana viikonloppuna.

Lyytikäinen kertoo, että kosteutta on havaittu vuodeosaston kanslian lattiassa. Kunnan teknisestä toimesta vastaava Järvi-Saimaan Palvelut on käynyt poistamassa muovimaton ja hiomassa lattia. 
— Kosteuden aiheuttaja ei ole vielä selvillä. Mahdollista on, että muovipinnoitteen alle on päässyt vettä edellisen peruskorjauksen yhteydessä vuonna 2013.

Sisäilmaongelmia alettiin selvittää jo viime syksynä. Järvi-Saimaan Palvelut on teettänyt terveyskeskuksessa ilmanvaihto- ja hiilidioksidimittauksia, joiden tuloksista ei Lyytikäisen mukaan paljastunut mitään hälyttävää.
Lisäksi Järvi-Saimaan Palvelut teetti henkilökunnalle sisäilmakyselyn Mikkelin AMK:n opiskelijoiden oppilastyönä.
— Potilastiloissa ei ole havaittu huonoon sisäilmaan viittaavia ongelmia, Lyytikäinen vakuuttaa.

Suomen Terveystalon Rantasalmen yksikön johtaja Mira Laasonen vahvistaa, että osa henkilökunnasta on oireillut. Hänen mukaansa kukaan ei kuitenkaan ole ollut sairauslomalla sisäilmaoireiden vuoksi.
Terveyskeskuksen sisäilmaongelmista kertoi ensimmäisenä Rantasalmen Lehti.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Hoh hoijaaaa (kirjautumaton)
Niinkuin muistetaan, aikanaan valittiin vain hinnalla urakoitsija. Halvin, halvin, halvin. Sitä mantaarahan silloin hoettiin. Ei Tälläiset asiat tule yllätyksenä ajatteleville veronmaksajille, ja ei pitäisi tulla päättäjillekään. Vai eikö silloin ajatella, kun on päätöksen teon paikka? Voi syy olla muuallakin, kuin halvassa rakentamisessa, mutta kyllä riski nousee, kun valitaan tuntematon tekijä. Ja taitaapi olla, että rakentajaakaan ei enää listoilta löydy..........kulut jää kunnalle, jolla matti on jo muutenkin kukkarossa.

Lähettänyt käyttäjä Perunasäkki (kirjautumaton)
Minkä takia se miljoonaremontti oikein tehtiinkään pari vuotta sitten? Terveystalon mieliksi? Oliko silloin edes mitään vastaavia ongelmia? Kyllä taitaa olla Rantasalmi, ei kun siis Järvi-Saimaan Palvelut hyvin nopeasti konkurssissa tätä menoa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miten Rantasalmelle onkin kertynyt huonolaatuisia rakennuksia, kivikoulutkin lahoaa. Olisikohan hyvä pitää huoltokirjoja ja huoltaa rakennuksia. Vai riittääkö että on kunnalla töissä, taitaa riittää, tosin pilattu ne on esim. Savonlinnankin kunnan hoidossa olevat rakennukset "viisaudella". Lasketaan lämpöä ja suljetaan ilmastoinnit lomien ajaksi. Tämä asioiden toteaminen yleensä näissä yhteisten asioiden ja omaisuuden hoidossa virkamiehelle riittää, mä totesin että näin on , mutta kun se ei kuulu mulle, mun työnkuvaan, ja näinvirka on hyvin hoidettu.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä