Tiistai, 28. maaliskuu 2017
Armas

Rantasalmen kunta selvittää kyläkoulujen lopettamisesta koituneet todelliset säästöt, taustalla valtuustoaloite

20.03.201719:00
1
  • Parkumäen koulu

    Parkumäen koulu lakkautettiin elokuussa 2015. Opetus loppui siellä jo vuonna 2014, kun oppilailla ja henkilökunnalla havaittiin sisäilmasta johtuvia oireita. Kuva: Soila Puurtinen

Rantasalmen sivistystoimi alkaa selvittää Parkumäen ja Osikonmäen koulujen lakkautuksista saatuja kokonaissäästöjä. Asian selvittämistä vaativat valtuustoaloitteessa keskustan Tiina Tilaéus, Juho Tiainen, Markku Karvonen, Kari Lappalainen ja Antti Eklöf.
Selvityksessä tulee heidän mukaansa ottaa huomioon säästetyt henkilöstökulut, menetetyt valtionosuudet, koulukyytikustannukset, kiinteistökulut ja investoinnit, lakkautettujen oppilasryhmien perustaminen uudelleen, lisääntynyt oppilashuollon tarve ja lakkautettujen kiinteistöjen ylläpitokustannukset.

Lisäksi aloitteessa esitetään, että koulujen lakkauttamisten vaikutuksia tulisi tutkia myös kustannussäästöjä laajemmin: Miten ne vaikuttavat esimerkiksi alueen maaseutuun ja yhteisöön? 
Selvitykset tulisi aloitteen tekijöiden mukaan tehdä ennen kuin Rantasalmen kouluverkon uusista muutoksista ja Tuusmäen koulun tulevaisuudesta päätetään.

Osikonmäen ja Parkumäen koulut lakkautettiin elokuussa 2015. Tuusmäen koulu on Rantasalmen ainoa toiminnassa oleva kyläkoulu tällä hetkellä.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

25.03. 14:51

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut