Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Rantasalmella romahtanut teollisuusrakennus – ympäristölautakunta vaatii selvitystä

25.02.201619:00
1
  • Ympäristölautakunta päätti vaatia Kiinteistö Oy Rantasalmen Silvalta selvitystä muun muassa siitä, miten romahtanut tuotantorakennus puretaan. Kuva: Yrjö Ruotsalainen

Rantasalmen, Juvan ja Sulkavan kuntien ympäristölautakunta pyytää Kiinteistö Oy Rantasalmen Silvalta selvitystä romahtaneesta tuotantorakennuksesta. Romahtanut tuotantorakennus sijaitsee Rantasalmen Asemalla kiinteistöllä Rantasilva.
Ympäristölautakunta vaatii kiinteistön omistajalta selvitystä siitä, millä aikataululla rakennus puretaan, miten on huolehdittu rakennuksen ja sen ympäristön turvallisuudesta, miten rakennus on suojattu mahdolliselta vahingonteolta ja sisältääkö rakennus asbestia tai muita vaarallisia materiaaleja.

Selvitys on toimitettava lautakunnalle 18.3. mennessä. Selvityksen antamatta jättäminen ei estä ympäristölautakuntaa jatkamasta asian käsittelyä.
Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä.
Kunnan rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi, jos kunnossapitovelvollisuus laiminlyödään.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Ari Korhonen (kirjautumaton)
Ja taas ollaan lehtien palstoilla. Surullista, että näin päinvänselvään asiaan on lautakunnan puututtava. Ei päättäjät voi mennä sen taakse, että yhtiön on itse hoidettava velvoitteensa. Yhtiöittämiselläkö kunta lakaisee roskat maton alle? Ja seuraavaksi vuokratalot? Halli on ollut puoliksi romahtaneena jo vuoden. Kunnan kehittämispäällikkö on toivonut ylhäältä apua raskaan lumen muodossa, jotta purkaminen olisi halvempaa! Uskomushoidoista ei taida tässä asiassa olla apua. Onko tämä osa sitä EKOteollisuuspuisto ajattelua, joksi alue aiemmin nimettiin? Jos yhtiö on pa, niin on. Kunta teki ylijäämäisen tilinpäätöksen ja kuluvalle vuodelle on luvassa myös plussaa. Röttelön purkukulut taisi unohtua. Maksoi minkä maksoi, maksajista ei kumminkaan ole lopulta epäselvyyttä. Sinä ja minä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä