Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Rantasalmella pankkifuusiota vastusti 168 jäsentä ja sen puolesta äänesti 174 — hyväksyminen olisi tarvinnut 2/3 äänistä

Päivitetty: 18.05.201708:15
11
  • Fuusiota vastustanut Rantasalmen Osuuspankin entinen toimitusjohtaja Vesa Auvinen poistui paikaltaan hymyillen tarkastamaan pöytäkirjaa puheenjohtaja Pertti Auvisen päätössanojen aikana. Kuva: Sakari Kekki

  • Itsenäisen osuuspankin jatkamisen puolesta useita puheenvuoroja pitänyt Tapio Pärnänen (vasemmalla) sai iloista seuraa äänestystuloksen julkistamisen jälkeen. Kuva: Sakari Kekki

  • Juvalainen Mauno Hytönen kiitteli kovasti rantasalmelaisia oikeasta ja ryhdikkäästä päätöksestä. Hytösen mielestä lähipalvelut ovat ajan henki ja pankkipalvelut ovat tärkeä osa lähipalveluja. Kuva: Sakari Kekki

  • Toimitusjohtaja Kari Mäkelä ja hallintoneuvoston puheenjohtaja Olli Pitkänen sanoivat, että äänestyksessä toteutui jäsenten tahto. Tästä eteenpäin on heidän mukaansa rauhassa mietittävä seuraavia ratkaisuja. Kuva: Sakari Kekki

Myös Rantasalmen Osuuspankin jäsenistö hylkäsi Suur-Savon Osuuspankin ja kuuden paikallisen osuuspankin fuusion keskiviikon ja torstain väliseen yöhön venyneessä kokouksessaan.

Suljetussa lippuäänestyksessä annettiin Rantasalmella kaikkiaan 342 ääntä. Fuusion puolesta äänesti 174 ja sitä vastaan 168 jäsentä.

Alkuperäisen esityksen mukainen fuusio oli kaatunut jo aiemmin illalla Kerimäen Osuuspankin jäsenistön vastustukseen.

Kerimäellä äänestystulos oli 163 puolesta ja 150 vastaan.

Artikkelin ensimmäistä kuvatekstiä korjattu perjantaina 18.5. klo 12.42 tiedolla siitä, että Vesa Auvinen ei poistunut kokouksesta päätössanojen aikana vaan meni tarkastamaan kokouksen pöytäkirjaa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Seurailija (kirjautumaton)
Pelottelu toimi Rantasalmella. Ei auttanut valaisevat esitykset fuusion hyödystä. Vastustajien kanta oli selvä kokouspaikalle tullessa, mikään perustelu tai puheenvuoro ei olisi sitä kääntänyt. Hallinto olisi kantanut vastuun toisenlaisesta päätöksestä, kuka kantaa vastuun tästä? Ei kukaan, mutta kiviseksi tie muuttuu. Niinkuin vahvat perustelut olivat. Kerimäellä vahvan vastutustuksen ja kasvot antoi linja-auto yhtiön toimitusjohtaja, Rantasalmella entinen pankin toimitusjohtaja. Molemmilla varmasti oli selvä käsitys ja ymmärrys fuusion hyödyistä, mutta arvailujen varaan jää, että miksi näin toimittiin. Muissa alueen pankeissa asiakaskäyttäytyminen ja jäsenkunta on samanlaista, kuin Rantasalmella ja Kerimäellä, mutta sama esitys meni läpi. Siellä ei ollutkaan tälääisiä agitaattoreita. Onnea Sulkavalle eteenpäin katsomisesta. Rantasalmella katsotaan peruutuspeiliin! Jaksamista henkilökunnalle.

Lähettänyt käyttäjä Sahan omistaja (kirjautumaton)
Oli joku alle TYÖeläkeikäinen äänestäjä. Juvan ja Joroisten paapat toivat -70 luvulta terveisiä. Karille ja hallitukselle tsemppiä. Alle 5 v ja Rantasalmikin on mukana. Ei mennyt erehtymättömien vuosikymmenillä syntyneille jakeluun uusien palvelujen tarve, netti/mobiilihaasteet ja kireä, resursseja syövä, pankkien valvonta. Olisi hallintoneuvoston pj voinut valaista myös asiaa.

Lähettänyt käyttäjä Jaakko Kontinen (kirjautumaton)
Eläkeläisten ääni on yhtä arvokad kuin nuorempienkin. Oli siellä äänestämässä nuorempiakin kaiketi koko pankin henkilökunta. Pankin henkilökunta teki pahan psykologisen virheen, kun meni julkisesti fuusion taakse. Se aktivoi ennätysmäärän vastustajia ja lopulta hanke meni nurin murskaluvuin. Hyvien veljien vedätys ei auttanut. Toivotan Koivunlehti pankin tervetulleeksi tavalla tai toisella, elleivät jätä rantasalmen pankkia rauhaan. Ehkä Hannulan Osuuspankki olisi kiinnostunut perustamaan sivukonttorin, onhan heillä jo kaksi konttoria Hankasalmella. Juvallakin palveluaikas on supistettu. Ahneus pilas tämänkin fuusiohankkeen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Toivottavasti nämä Juvan lahjat maailmalle nyt asioivat aktiivisesti Rantasalmen itsenäisessä pankissa. Hehän voivat kätevästi siirtyä Juvalla Suur-Savon Osuuspankkiin, kun Rantasalmella pankki loppuu. Tämä ratkaisu maksaa niitä vähiä työpaikkoja kunnasta. Käsittämätöntä ja surullista, ei osata katsoa tulevaisuuteen.

Lähettänyt käyttäjä Jaakko Kontinen (kirjautumaton)
Rantasalmen pankki ei ole loppumassa kenenkään nettikirjoittajan käskyllä, Ei pidä leikkiä JUmalaa tai liian viisasta. Tosin viisaita ja kaukokatseisia ennustajiakin on ollut kuten horrossaarnaaja Hilda Hotti Juvalla. Hän ennusti kesällä 1940 saarnatessaan Ylösen talossa Juvan Rantuussa, että JUmala nauraa taivaassa tälle rauhalle. Syttyy uusi sota ja Suomi joutuu mukaan siihen. Ihmiset olivat kauhuissaan seuroista palatessaan. Mm minu Ukkini August Korkivirta ja mummoni Hilja Maria Koskivirta olivat paikalla. Hilda Hotti ennusti jo yli puoli vuosisataa sitten myös Neuvostoliiton hajoamisen ja Kommunismin romahtamisen. Myös Kalle Päätalo kertoo kirjassaan kuinka muistaakseni Rukajärven suunnan tienrakentajissa oli uskovaisia miehiä jotka ennustelivat Neuvostoliiton ja kommunismin romahtamista. Varmaan nuo puheet sota ajan olosuhteissa herättivät melkoista kummastusta. Mitä äänestykseen Rantasalmella tulee , niin kovasti näyttää harmittavan eläkeläisten osuus ja kannanotot. Tulevatko fuusion kannattajat vaatimaan sääntömuutosta , että eläkeläisillä olisi vain puoli ääntä kullakin? Kysykää nyt ensin kuitenkin Finanssivalvonnasta voisko tuollainen sääntömuutos mennä läpi valvontaviranomaisessa.

Lähettänyt käyttäjä Jaakko Kontinen (kirjautumaton)
Mielenkiinnolla seurataan, jättääkö Rantasalmella Hallitus ja Hallintoneuvosto paikkansa vapaaehtoisesti. Olihan se melkoinen arvovaltatappio kun fuusiohanke meni myttyyn. Tappion myöntäminen ottaa varmaan luonnolle hyvien veljien verkostossakin. Kaikki ei voi aina onnistua, jos kansa nousee kapinaan. Pitäisi fuusion kannattajien lukea seuraavaksi vaikka Kommunismin MUsta kirja ja toiseksi EU Huomispäivän Super Neuvostoliitto. Kirjastot palvelee myös kaukolainoilla.

Lähettänyt käyttäjä Jaakko Kontinen (kirjautumaton)
Rantasalmen Hallintoneuvosto menetti kasvojaan ja luottamustaan Martti Pulkkisen nimityksen takia. Tästä seurasi ongelmia , joiden paikkaamisessa riittää töitä ja haastetta. Usein unohtuu pankkiherroilta, ettei riitä pankin luottamus asiakkaaseen, tulee olla myös päinvastoin. Jäsenet näpäyttivät kunnolla hallintohenkilöitä, kuinka on ripeitä johtopäätökset sillä suunnalla.?

Lähettänyt käyttäjä Jaakko Kontinen (kirjautumaton)
Tuliko Martti Pulkkinen saneeraamaan Rantasalmen pankkia fuusio eli lahjoituskuntoon? Kenen määräyksestä? Luotonsaanti oli tiukassa, jollei mahdotonta. Pikkulinnut lauloi , ettei nuoret parit saaneet asuntolainaa, vaikka omarahoitus oli kunnossa. Samoin yritysten investoinnit oli kieltolistalla ja yrittäjiä siirtyi muihin pankkeihin. Tälläistä on Osuuskuntahenki nykyään? Ja kaiken kukkuraksi salaiset neuvottelut fuusiosta, jäsenten mielipiteitä kysymättä. Röyhkeää vai mitä? Kyllä olis syytä tehdä Hallintoneuvoston ja Hallituksen johtopäätöksiä ja jättää paikkansa kiireellisesti

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut