Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Rallijärjestäjien toivomus Mikkelin keskustaan: Pitäkää kadut puhtaana lumipenkoista

25.02.201619:00
12
  • Vaakuna-Ralli, Rallihömppää kuvapainotteisesti.

    Erikoiskokeiden tiepohjat ovat hyvässä kunnossa, järjestäjät kertovat. Arkistokuva. Kuva: Jaakko Avikainen

Perjantaina alkavan SM Vaakuna-Rallin järjestelyt alkavat olla loppusuoralla. Suurin urakka on kuitenkin edessä, sillä järjestäjät odottavat kaupunkiin ralliviikonlopuksi 5000 vierasta.

Työtä on tehty 650 vapaaehtoisen voimin niin Mikkelissä kuin Juvalla, jonne ulottuu rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta.
— Kylätoimikunnat ja järjestöt ovat rakentaneet pätkien varrelle parkkeerauksen ja muut puitteet. Kaikki myyntipisteiden tuotto menee niiden pitäjille, rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Hannu Hulkkonen kertoo.

Viikonlopun sääennuste näyttää rallin kannalta hyvältä. Lunta on aurattu erikoiskokeiden varsilta pitkin viikkoa ja tiepohjat ovat oivassa kunnossa.

Ainoat kunnossapito-ongelmat liittyvät keskustaan. Katujen varsilla olevat lumipenkat ja niiden viereen pysäköidyt autot vaikeuttavat rallin sujuvuutta. Järjestäjien toivomuksessa onkin, että kaupungin kadut aurattaisiin viikonlopuksi huolellisesti.
— Se on myös imagoasia ulkomaisten vieraiden silmissä, Hulkkonen muistuttaa.

Majoituksen osalta kaupungin keskustan hotellit ovat perjantaina odotetusti täynnä.

Hotelleista kerrotaan, että lauantaiksi yksittäisiä huoneita on vielä saatavilla.

Viime vuonna osa ulkomaalaisista rallivieraista jäi saapumatta, sillä majoitustilaa ei kaupungista isommille ryhmille löytynyt.

Tänä vuonna peruutuksia ei ole tiettävästi tullut, mutta järjestäjät ovat luopuneet itselleen varatuista hotellihuoneista.
— Siten saimme lisää vieraita kaupunkiin. Majoitus on meille rajoittava tekijä. Kyllä keskustaan yhtä hotellia tällaisten tapahtumien aikaan kaivattaisiin, Hulkkonen sanoo.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe nähdään Mikkelin Raviradalla perjantai-iltana. Se ajetaan SM-tasolla ensimmäistä kertaa parilähtönä.

Ennen kisaa katsojia viihdytetään stunt-fmx- ja monsteriauto -näytöksillä. Uusin kiinnitys illan tarjontaan on Toni Kuhasen rallicross-auton näytösajo.
— Lähtökohtana on houkutella entistä enemmän mukaan nuoria perheitä ja lapsia, Hulkkonen painottaa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Auraajien kuuluu muutenkin aurata katu jalkakäytävän kiveykseen asti. Urakoitsijat eivät ilmeisesti lue urakkapapereita kun jatkuvasti lintsataan, eikä aurata katua koko leveydeltään. Lumikinokset ovat muutenkin vaarallisia kun niiden yli kiivetessä kaatuu herkästi selälleen jalat sojona ajoradalle. Olisiko syytä ajaa lumipenkat pois, ennen kuin jonkun jalat on rekan tai linja-auton alla?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Pitäskö vielä veronmaksajien rahoilla Herran tätäkin harrastusta rahoittaa." Veronmaksajat ovat jo maksaneet urakoitsijoille, mutta jostain syystä työ on jätetty tekemättä? Kuka urakoitsijoita valvoo nyt kun kaupungin katujen kunnossapito on siirretty yksityisille?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä tuo Mikkelin keskustan kunnossapito on tänä talvena ollut kamalan näköstä. Valleja ja kinoksia siellä sun täällä ja risteyksissä näkemiä. Voisivatte vähän enemmän hoitaa katuja ja tehdä viaalisesti kauniimman keskustan. Eräs ulkopaikkakuntalainenkin päivitteli Mikkelin keskustan kunnossapitoa. Samoin voisi vähän enemmän lehmuskylästä ja nuijamiehestä siistiä katujen ulkoasua. Mikä lie on, kun ei putsata valleja sun muita kun ei lunta sada ja sitten tulee hirvee lumimyräkkä ja ollaan paniikissa...kuukausi sitten suuren lumisateen aikaa lehmuskylässä vanha mies yritti päästä jalkakäytävällä eteenpäin keppien avulla...ei näkynyt auraajaa missään...kait ne säästävät..

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Heti alkoi valitus kun Mikkelissä on SM-tason tapahtuma, joka tuo kaupunkiin tuhansia ulkopaikkakuntalaisia. Eteläsavolaista mielenlaatua parhaimmillaan. Miettikää alituiset valittajat paljonko ralliväki jättää paikkakunnalle rahaa. Jos tapahtuman ulkoiset puitteet tökkivät, tapahtuma menee muualle ja sinne menevät rahatkin. Olkaa mielummin iloisia ja osallistukaa talkoisiin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tietämättömät täällä mollaavat kunnossapitourakoitsijaa vaikka moitteen kohde on vain ja ainoastaan kaupungin organisaatiossa katujen kunnossapidosta vastaavat henkilöt. Urakoitsija tekee sen, ja vain sen mitä on sovittu tehtäväksi. Jos ei tee, tilaajan on puututtava asiaan ja tästä on urakoitsijalle sanktiot sopimuksessa. m.o.t.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ensimmäinen kommentoija kirjoittaa asiaa. Jokunen aika sitten oli kommentointia siitä, että Mikkelin kaupunki tukee kaupungissa järjestettävien teatteripäivien lippujen hinnoissa teatteriyleisöä. Vaatimus oli, että lippujen hinnat pitää olla sellaisia, että harrastajat maksavat itse harrastuksensa eikä kaupungin pidä osallistua missään tapauksessa taloudellisella tuella hintoihin. Nii-in, ja kaupungin ei pidä missään tapauksessa alkaa tekemään mitään ylimääräisiä aurauksia, koska me veronmaksajat maksamme sen, vaan vallit aurataan siinä samassa järjestyksessä kuin auraussuunnitelmiin on laitettu. Jos joku haluaa vallit aurattavaksi näihin ralleihin, siis ohi aurausjärjestyksen, niin siitä vaan itse lumilapiot käteen ja traktorit ja kuorma-autot käyntiin ja lunta siirtämään. Tässä on ollut todella monta yötä aikaa hoitaa homma.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä