Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Rajuilma vain hipaisi Etelä-Savoa — pelastuslaitoksella ei ollut yhtään myrskyyn liittyvää tehtävää illan ja yön aikana

13.08.201708:35
12
  • Mikkelissä satoi, mutta vähemmän kuin viikko sitten sunnuntaina. Lukijan kuvan on ottanut Tuuli Vainio.

Yön rajuilma onnistui vain hipaisemaan Etelä-Savoa. Myrsky jätti maakunnan lähes koskemattomaksi, sillä esimerkiksi pelastuslaitoksella ei ollut yhtään myrskyyn liittyvää tehtävää, aamulla vuoroon tullut palomestari Ismo Vihro pelastuslaitokselta kertoo.

Yöllä päivystävänä palomestarina toimi Eero Aho, jonka mukaan ihmisen toiminnan seurauksena syntyneet vahingot teillä, maastossa ja vesillä pitivät pelastuslaitoksen yksiköitä liikkeessä. Esimerkiksi Savonlinnassa kuusi henkeä eksyi veneellä ja ajoi kivikkoon.

Naapurimaakunnassa Kymenlaaksossa riehunut rajuilma hiipui ennen kuin se ehti Etelä-Savoon.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hiipuihan se rajuilma . Senhän jo maallikkokin tajus jo siitä että myrsky oli 2-tuntia myöhässä. No sehän tarkoitti taas juuri sitä että myrskytuulet laantuivat ja siks Klaara-myrskyä ei ollut ollenkaan vaan hienoista sadetta ja tuulenvirettä oli ,vai oliko se nyt Kiira-myrsky? (molenpia nimityksiä on käytetty) Kyllä toimittajat ja säätieteilijät tekivät taas kärpäsestä härkäsen, tai ukonilmasta rajumyräkän? On se ihmettä kun Helsingissä hiukan sateli ja tuivers. Hö.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Keskustassa sähköttömän osan raja meni niin että kirkkopuiston sairaalanpuoleinen osa oli ilman sähköä kun taas kirkkopuiston toisella puolella kaupunkia sähköt eivät katkenneet. Tämä edellisen kommentoijallekin tiedoksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei vara venettä kaada. Kyllä varoitukset ovat paikoillaan. Mitäs jos kukaan ei ilmoita tai tee mitään ja jotain tapahtuu. Tulee taas toinen ääni "missä on varoitukset". Olkaa tyytyväisiä kun mitään vakavaa ei tapahtunut.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Taas tehtiin kärpäsestä härkänen", " kun Helsingissä vähän sateli"??? Saatiinhan tähänkin se pääkaupunkiseutukauna. Entäs kun Kouvostolandiassakin myrsky hillui? Järvenpää on melkein Helsinki, sillä ei niin väliä? "Järvenpäässä ukkosmyrsky 12.8. Se tuli ja se meni. Kesto noin 2 minuuttia. Viereisen puiston isot ikikuuset kaatuivat pitkin poikin, osa meidän pihalle. Eipä tarvitse kykkiä marjapensaissa. Samalla meni omenapuut. Meillä ei ole kuin pihavahinkoja. Naapurin talon päälle kaatui kuusia rikkoen kattoa, Seuraavan naapurin talosta meni pääty. Toisella puolen osa kattoa on sisällä. Se oli pieni hetki ja tuhot ovat ihan hirvittävät. Viereinen puisto on iso, täynnä kaatuneita ikikuusia - niitä on kymmeniä. Osa vielä osittain pystyssä. Ihmisille ei ole - ainakaan minun tietojeni mukaan - käynyt mitenkään."

Lähettänyt käyttäjä Veikkoelis (kirjautumaton)
Tuppuralassa, siis Mikkelissä, oli lähes tyyntä koko "rajuilman" keston. Eikä katkenneet sähköt kertaakaan. Mutta kun on kokenut Asta-myrskyn 2010, tai suihkuvirtaushan se oli, niin tiedän sen Sulkavan Iiniemessä pelänneenä, miltä tuntuu kun puut kaatuvat ympärillä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut