Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden siirtyy ministeri Vehviläisen erityisavustajaksi — ”Olen tosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta”

08.08.201711:38
23
  • Puumala kunnanjohtaja Matias Hilden

    Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden siirtyy syyskuussa määräaikaiseen tehtävään ministeri Anu Vehviläisen erityisavustajaksi. Kuva: Jaakko Avikainen

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on kutsunut erityisavustajakseen Puumalan kunnanjohtajana työskentelevän Matias Hildenin. 
Hilden aloittaa työnsä 4. syyskuuta. Määräaikainen tehtävä kestää puolitoista vuotta eli kevääseen 2019 asti.
Hilden hakee virkavapaata Puumalan kunnanjohtajan tehtävästä.

Ministeri Vehviläisen erityisavustajana toimi aiemmin Sami Miettinen, joka  palasi kahden vuoden virkavapauden päätyttyä takaisin Vihdin kunnanjohtajaksi.

Hilden avustaa ministeri Vehviläistä ensisijaisesti kuntapolitiikassa ja maakuntauudistusta koskevissa asioissa. 
Mitä tehtävä pitää käytännössä sisällään?
— En vielä osaa sanoa tarkemmin, se muotoutuu tässä pikkuhiljaa. Tehtävänä on tietysti edesauttaa ministerin onnistumista hänen työssään ja maan hallituksen työssä, Hilden vastaa.
Hallintotieteiden maisteri uskoo, että työ kunta-alan ytimessä tulee olemaan mielenkiintoista.
— Kun on alaa aikanaan opiskellut ja pitkään tällä alalla tehnyt työtä, se kuulostaa tosi mielenkiintoiselta projektilta.
— Olen tosi kiitollinen, että tämä mahdollisuus on minulle suotu. 

Uusi pesti ei merkitse Hildenille muuttoa Helsinkiin, vaikka arki pääkaupunkiin siirtyykin. 
— On hyvä nykyiseenkin virkaan nähden kokea, miten onnistuu Puumalassa asuminen ja pääkaupunkiseudulla työskenteleminen. Kyllähän moni Puumalassa näin on jo tehnytkin.


Kunnanjohtaja pohtii, että ajankohta tehtävänvaihdokselle juuri uusien kuntapäättäjien astuttua remmiin ei ole paras mahdollinen. Toisaalta hän ei pidä muutosta Puumalan kannalta dramaattisena. 
— Ei organisaatio saa olla yhdestä ihmisestä kiinni. 

 

Uutista täydennetty kello 11.49: lisätty Matias Hildenin kommentit.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onnittelut Matias, olet varmasti tuohon tehtävään hyvä ja osaava, olet nähnyt Puumalassa paljon asioita ja voit hyödyntää ne kokemukset. Puumala on sinun kaltaiselle ammattilaiselle ehkä liian hentonen paikka, menee tietoa ja taitoa hukkaan. Eteenpäin...

Lähettänyt käyttäjä Bella (kirjautumaton)
Onnittelut Puumala! Ja katse eteenpäin. Tämä tietokilpailuharrastuksestaan sympaattisella tavalla tutuksi tullut kaveri väsähti varmaan ikämiesten kepulaisten vatulointiin ja hänestä tuli lähtötelineissään kyykkivä julkisuustyrkky. Ja onhan heitä kovan kaliiberin naamojakin mökkiläisten joukossa a la Kiprusoff, Hirviniemi, Haapasalo etc. Kunnon johtaja ei tule virkaan sijaiseksi. Hilden on ostettava ulos sopimuksestaan. Nyt tärkeintä on Puumalan itsenäisyys ja jos ja kun kuntauudistus tekee Etelä-Savosta osan Kymenlaaksoa, se on pelin paikka Puumalalle.

Lähettänyt käyttäjä Lentopoika (kirjautumaton)
Eiköhän jokainen,jos nyt äänestämään jaksaa vaivautua, ole silloin puoluesidonnainen, ellei nyt äänestä tyhjää...? Matias ei taida olla niitä kiivaimpia puolue agitaattoreita.Mutta Onnea hänelle,onhan selvää, ettei nuori kyvykäs mies jää Puumalan kaltaiseen eläkeläisten kuntaan roikkumaan loppuelämäkseen,vaikka Puumala muuten on hieno kunta, siis Saimaan kaunein!

Lähettänyt käyttäjä kokkare (kirjautumaton)
Onnea vaan ja kiitos hyvästä työstä Puumalan parhaaksi. Matias on ollu nohevin ja aikaansaavin sheriffi Puumalassa miesmuistiin, mutta ymmärrettävästi hänelläkin tuli raja vastaan ja pyrky sivistyneemmän politiikan pariin leukojaan loksuttavien Rengastievihujen ikuisesta somepiinasta. Tuli mitta täyteen tai kuten muinaiset roomalaiset tapasivat sanoa, sapienti satis.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hildenin kannaltahan tämä on loistava juttu ajatellen tulevaisuuden pestejä. Mutta Puumalan kunnallehan tämä tarkoittaa todennäköisesti seuraavat 1, 5 vuotta pysähtyneisyyden jatkumista. Näin lyhyeen sijaisuuteen hakee ja vain valitaan vilttiketjun mies tai nainen, joka voi keskittyä vain palkan kuittaamiseen.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä