Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Punkaharjun päiväkodin erillinen ryhmätila on pois pelistä iho-oireiden vuoksi — korjaaminen ei ole auttanut eikä aiheuttajaa löytynyt

Päivitetty: 14.09.201709:45
1
  • Oireita ei ole ilmennyt varsinaisessa päiväkotirakennuksessa, vaan sen viereen remontoidussa ryhmätilassa.

Punkaharjun päiväkodissa on henkilökunnan outojen iho-oireiden vuoksi yksi ryhmätila pois käytöstä.

— Vähän ymmällä ollaan. Rakennusta on tutkittu ja korjattu eikä mitään aiheuttajaa löydy, mutta osa henkilökunnasta oireilee silti, kertoo Savonlinnan toimitilainsinööri Markku Pöllänen.

Kyse on yhdestä ryhmätilasta, joka on uuden päiväkotirakennuksen vieressä olevassa vanhassa koulurakennuksessa. Sekin tosin peruskorjattiin päiväkodin rakentamisen yhteydessä 2010.

— Ilmavuotoja siellä on havaittu. Ilmanvaihto oli aiemmin säädetty niin, että tila oli voimakkaasti alipaineinen ja silloin seinarakenteesta saattoi tulla ilmavuotoja. Ne on tiivistetty ja korjattu viimeisen päälle ja ilmanvaihtoa säädetty. Siinä ilmanvaihdossa oli ongelmaa.

Pölläsen mukaan henkilökunnan oireet ovat kuulostaneet vaikeilta.
— Viimeiksi on puhuttu ihon kutinasta. Oireita on ollut hoitajilla, ei lapsilla.

Tällä hetkellä käytetään tilapäisesti vain varsinaisen päiväkotirakennuksen tiloja. Pöllänen myöntää, ettei ratkaisu ole pitemmän päälle kestävä vaan lisätilaa pitää saada.

— Ryhmätilaa on kuitenkin tutkittu useaan otteeseen. Sieltä ei ole löydetty mikrobeja, kemiallisia yhdisteitä tai kuituja.

Viime keväänä tehtiin niinkin raju korjaus, että purettiin rakenteen sisään jätettyä entistä ulkoseinää.
— Ei siitäkään mitään ongelmaa löytynyt. Ihan käsittämätön tilanne. No, maanantaina menee taas tutkija paikalle.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kaikille parast... (kirjautumaton)
Toiveeni olisi, että eskarilaiset siirrettäisiin alakoulun yhteyteen niinkuin viimevuosina. Lasten vähyyden takiahan heidät siirrettiin takaisin päikkärille, mutta nyt jos heillä ei ole tiloja niin... miten olisi?

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut