Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Pullervo nähty Norppalivessä — Suomen tunnetuin saimaannorppa köllötteli kivellä varhain aamulla

18.05.201714:06
4
  • Suomen tunnetuin saimaannorppa ui kameran ohi kahteen kertaan aamukuudelta ja kiipesi lopulta hetkeksi aikaa rantakivelle pötköttelemään. Kuvakaappaus Norppalivestä.

Pullervo-norppa nähtiin livekamerassa aikaisin torstaiaamuna, kertoo WWF tiedotteessaan.

Suomen tunnetuin saimaannorppa ui kameran ohi kahteen kertaan aamukuudelta ja kiipesi lopulta hetkeksi aikaa rantakivelle pötköttelemään. Muutaman minuutin lepäilyn jälkeen se poistui paikalta. Katso WWF:n video tästä!

Pullervon tunnisti videokuvan perusteella Itä-Suomen yliopiston norppatutkija Meeri Koivuniemi.

Pullervo nousi kansansuosikiksi viime keväänä, kun se köllötteli pitkiä aikoja WWF:n livekameran rentona tähtenä. Aiemmin koodinimellä Phs106 tunnettu Pullervo sai nimensä yleisökilpailun perusteella. Pullervo valikoitui voittajaksi yli 6 000 nimiehdotuksen joukosta.

Tunnistettuihin norppiin voi käydä tutustumassa tästä linkistä.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksiköhän taas jätettiin julkaisematta kommenttini, että media voisi mieluummin keskittyä asioihin kuin höyrytä tämän norppaliven ympärillä, oli nyt kyse LS tai Yle/mli -livestä. Norpat elävät elämäänsä, ja kivellä pyöriskelyjä voi jokainen halukas seurailla omasta tuutistaan oman aikataulunsa mukaan. Eläin on söötti kyllä, mutta ei ole median asian höyrytä ylenpalttisesti! Itse kalastelen ja mökkeilen ja veneilen Saimaalla, ei ole kesää mennyt, etten olisi norppa 1970 -luvun lopun jälkeen nähnyt - toki poislukien maailmalla vietetyt vuodet.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Minäkin näin viime kesänä norpan. Katselin sitä pitkään. Se köllötteli tyytyväisenä kivellä ja minä köllöttelin tyytyväisenä sohvalla. Ilman norppaliveä en olisi nähnyt koko kesänä yhtään norppaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksi media ei saisi "höyrytä" Norppalivestä? Höyryäähään se jääkiekosta, autourheilusta yms. sellaisesta, jotka eivät monen mielestä ole asioita. Miksi media ei saisi tarjota viihdykettä myös luonnosta innostuneille? Ainahan voi jättää sellaiset uutiset huomioimatta, jotka eivät itseä kiinnostaa. Niin ainakin itse teen noiden urheiluhöyryämisten kanssa, mutta ei minua häiritse, että niitä on tarjolla sellaisista innostuneille.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut