Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Poliisileikkaukset iskevät Juvalle ja Mäntyharjulle

23.03.201606:44
8
  • Mäntyharjun poliisiasema ei ilmeisesti ole enää jatkossa poliisiasema.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Itä-Suomen poliisi on irtisanonut Juvan ja Mäntyharjun asemien vuokrasopimukset, vaikka niiden sulkemiselta puuttuu ministeriön lopullinen hyväksyntä.

Kunnat ja maakuntaliitot ovat pitäneet ääntä ja vastustaneet suunnitelmia lakkauttaa asemia alueiltaan. Kunnissa huolettaa paitsi poliisipalveluiden etääntyminen myös turvallisuuden heikkeneminen.

Tämä käy ilmi lausunnoista, jotka sisäministeriö sai kunnilta ja maakuntaliitoilta lausuntokierroksella.

Ministeriö tutustuu lausuntoihin ja ratkaisee poliisiasemien kohtalon myöhemmin keväällä, mutta Itä-Suomessa näyttää ainakin Juvan ja Mäntyharjun osalta siltä, että ratkaisut on jo tehty.

Kaikkiaan lakkautusuhka koskee Helsingin Sanomien mukaan 16:ta pientä poliisiasemaa. Tarkoitus on säästää toimitilakuluissa, jotta poliisi voisi säilyttää työntekijöiden määrän mahdollisimman suurena.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä näin vaikeina aikoina suunta on oikea ei seinistä kannata maksaa varsinkaan kun seinien sisällä ei juuri koskaan ole ketään. Etätyöhän on suosittua ja poliisi voi hoitaa työnsä jo olemassa olevissa pakettiautoisa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Järkyttävä uutinen ! Turvattomuus ja väkivallanteot + varkaudet lisääntyvät ja sisäasiaisinministeriö ottaa rahaa pois juuri tähän aikaan ja tästä, samalla kun rahaa laitetaan siihen, mikä juuri lisää siihen "asiaan", mikä juuri lisää turvattomuutta. väkivallantekoja ja varkauksia. Tämä on puhdasta hölmöläisten peitontekohommaa ! En hyväksy, en ymmärrä !!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Säästöistä puhuttaessa kiinnostaisi tietää maksetaanko poliisille tv-ohjelman tekemisestä? Ymmärtääkseni ohjelmassa seurataan normaalia polisin työpäivää, valitaanko tehtävät niiden sopivuuden ja hauskuuden mukaan? Kaikkea ei ohjelmassa näytetä ja usein ohjelmassa esiintyvät poliist valittelevat tekemisen puutetta ja viittaavat "asiakkaiden" olevan jokapiväisiä kuskattavia. Olisiko syytä keskittyä oikeisiin töihin ja jättää hömppä tekemättä? Sattaisi riittää aikaa myös maakunnissa tehtävään poliisityöhön.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Piti oikein miettiä mitä Mäntyharjulta on lähtenyt viimeisen kymmenen vuoden aikana! Eli: Kela, Verotoimisto, Te-toimisto, Henkikirjoitus, Käräjäoikeus, Pankki/pankkiautomaatti, Kauppoja, nyt lähtee Poliisi. Epäilen että seuraavana lähtee Lukio.

Lähettänyt käyttäjä Eteläsavolainen ! (kirjautumaton)
Samaan aikaan muualla ! Poliitikot ovat järjästäneet itselleen mahtavat sopeutumiseläkkeet, useita tuhansia euroja kuukaudessa, joita nauttivat useat kymmenet nuoret ja keski-ikäiset politiikasta luopuneet kansanedustajat. Näin kansalaisia ja yhteiskuntaa pidetään suorastaan pelleinä, ja samaan aikaan näillä rahoilla voitaisiin palkata lisää poliiseja yhteiskunnan ja kansalaisten turvaajiksi. Kun päättäjiltä on moraali kadonnut, on tuloksena sairas ja velkakierteessä ole valtio Suomi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No ensinnäkin, kaikki poliisit sarjan jaksothan on näköjään yövuoroja, ei siellä päiväelämää ole. Ja samalla tavalla siinä ajetaan keikkaa jota hätäkeskus antaa, oli kamera mukana tai ei. Ainoa ero todellisuuteen on se että tv-yhtiö leikkaa ja liittää esitettävään jaksoon kaikkea sellaista jolla on viihdyttävä vaikutus, ei poliisityön todellisuutta!

Lähettänyt käyttäjä Kylä-päällikkö (kirjautumaton)
Rantasalmella ja Sulkavalla ei ole polisia ollut, moneen vuoteen ja hyvin on pärjätty. Rantasalmella maaseudulla on palattu entis-aikaiseen kärjöintiin ja kylä-pällikön apuun ja se toimii tosi hyvin.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä