Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Pilkille keskiyöllä? Mikkelissä toukat saa mukaan automaatista

02.03.201619:32
11
  • Pilkkitoukkia automaatista

    Pilkkitoukka-automaatti löytyy mikkeliläisyrityksen ulkoseinästä. Kuva: Jaakko Avikainen

Mikkeliläinen kalastuksen erikoisliike Kala-Kalle on avannut ulkoseinäänsä pilkkitoukkien automaatin, joka palvelee kalastajia iltaisin ja viikonloppuisin.
- Moni lähtee pilkille aikaisin aamulla tai muina sellaisina aikoina, jolloin liikkeemme on kiinni. Silloin automaatti voi pelastaa toukkatilanteen, yrittäjä Jari Väisänen sanoo.

Automaatti on sähköllä toimiva, tilaustyönä Kala-Kalleen rakennettu laite. Automaattiin syötetään euron kolikko, jonka jälkeen kone sylkee ulos rasiallisen punaisia kärpäsentoukkia.
Automaatin hankintaa Kala-Kallessa mietittiin pitkään, mutta käytännön asiat ratkesivat vasta kuluneella viikolla. Pilkkitoukat tarvitsevat kylmät säilytystilat, joten laite toimii vain pakkasten aikaan.

Yrittäjä pitää automaattia lähinnä asiakkaiden palveluna silloin, kun liike on kiinni.
- Tuskin kyseessä on rahasampo, mutta iloa siitä voi pilkkijöille olla.

Vastaavia, tietyllä kolikolla toimivia pilkkitoukka-automaatteja ei tiettävästi löydy Suomesta muualta. Mikkeliläisidea ei ole aivan ainoa laatuaan, mutta muualla toimintaperiaatteet ovat Kala-Kallen yrittäjän tietojen mukaan toisenlaiset.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
( Ei pelannut viikonloppuna rahat meni ja mitään toukkia ei näkynyt! ) Pahoittelemme viikonloppuna laitteessa ollutta pistorasiavikaa, rahat palautetaan asianosaiselle liikkeestä. Nyt laite toimii niinkuin pitääkin. T: Kala- Kalle Ay , Ari Kousa

Lähettänyt käyttäjä hoho (kirjautumaton)
"Huomasin hinnan kun tarkemmin artikkelia luin, mutta hyvä että ehditte väliin. ;) pointti oli kuitenkin, että ei uusi palvelu Mikkelissä. " lue nyt vielä kerran se artikkeli. ABC:llä toukat otetaan jääkaapista, ja maksetaan kassalle. tässä on kyse automaatista, semmoista ei ole mikkelissä. ja ABC:llä tais olla kalliimmat toukatkin?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä