Maanantai, 24. heinäkuu 2017
(Kristiina,) Tiina, Kirsti, Kirsi

Pieksämäen kristillisdemokraatit tukevat Pimppi-kampanjaa

02.03.201621:34
11
  • World Vision tekee silpomisen vastaista työtä. Kuvakaappaus World Visionin sivuilta.

Kristillisdemokraattien (kd.) Pieksämäen paikallisosasto antaa vahvan tukensa kansainväliselle Pimppi-kampanjalle.
Kyseessä on Suomen World Visionin helmikuussa aloittama tiedotuskampanja, jolla pyritään estämään ja lopettamaan tyttöihin ja naisiin kohdistuva sukupuolielinten silpominen. Arviolta yli kolmen miljoonan tytön ja naisen sukupuolielimet silvotaan joka vuosi.

Suomen World Visionin Pelasta pimppi – Seis silpomiselle -kampanja nostaa esiin tyttöjen ihmisoikeuksia räikeällä tavalla rikkovan käytännön ja vaatii toimia sen lopettamiseksi. 
Mikään uskonto ei vaadi silpomista, vaikka uskontojen harjoittajat saattavatkin perustella sitä virheellisesti uskonnon vaatimuksilla.

Silpominen tarkoittaa tyttöjen ja naisten ulkoisten sukupuolielinten poistamista osittain tai kokonaan tai sukupuolielinten vahingoittamista muulla tavoin ilman lääketieteellistä syytä. Silpomista tapahtuu yhä erityisesti 29 maassa Afrikassa ja Lähi-idässä, mutta sitä esiintyy myös muissa maissa erilaisten vähemmistöjen ja maahanmuuttajaväestön keskuudessa.

Silpominen on naisten oikeuksia loukkaavaa myös siksi, että se aiheuttaa kivuliaita kuukautisia ja yhdyntöjä. Se estää naista myös nauttimasta seksistä. Silpominen aiheuttaa hänelle elinikäiset traumat.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksi tämä kristillinen järjestö ei tee tasapuolista ja tasaveroista kampanjaa? Minun mielestäni pitäisi pelastaa myös pippeli. Poikien sukupuolielin silvotaan paljon useammin kuin tyttöjen. Pinppi silvotaan pääasiassa Lähi-Idän maissa ja Pohjois-Afrikassa. Mutta valitettavasti tämä tapa on levinnyt myös Kauko-Aasiaan, esimerkiksi Indonesiaan. Indonesiassa tätä tapaa alettiin noudattaa vasta kun islamin levitys alkoi sinne suunnalle. Mutta poikien pippeliä silvotaan ihan tuosta vaan, vaikka senkin on todettu heikentävän selvästi seksuaalista nautintoa. Tosiasiassa sen tarkoituskin on se. Juutalainen filosofi Maimonides kirjoitti, että pojan seksuaalista aktiivisuutta voidaan hillitä poistamalla esinahka, joka suojaa pippelin herkkää päätä, joka on limakalvoa. Samoin muslimioppneet puolustavat tytön pimpin silpomista sillä, että mitä enemmän sukupuolielintä silvotaan, sitä vähemmän tytöllä on seksuaalisia haluja. Eli, kristitty järjestö Worlld Vision voisi ottaa kampanjansa kohteeksi myös poikien suojelun.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
23:03 Anonymus -> Nyt et taida oikein ollenkaan kärryillä jos vertaat miesten ympärileikkausta naisten sukupuolielimien silpomiseen, kyseessä on TODELLA eri asia. Minä (miehenä) annan ehdottomasti tukeni tulolle kampanjalle ja tuomitsen jyrkästi tyttölasten silpomisen.

Lähettänyt käyttäjä Joopa-Setä (kirjautumaton)
Poikien ympärileikkaamista ei voi mitenkään verrata tyttöjen silpomiseen. Juutalaisuudessa on ympärileikattu poikia kait 3000 vuotta ja mitä haittaa tästä on ollut? Ei mitään. Tuloksena parantunut hygienia ja mitä muuta...... Ehkä sellaiset Minuutti-Matit vähenevät.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
" Minun mielestäni pitäisi pelastaa myös pippeli. Poikien sukupuolielin silvotaan paljon useammin kuin tyttöjen." Ei tule juustoa nahan alle, kun nahka poistetaan. Hygienia juttu, ei yhtään sen kummempi, kuin umpilisäkkeen poisto.

Lähettänyt käyttäjä Jorma Myyryläinen
Minun mielestäni meidän pitää suojella lapsia kaikenlaiselta silpomiselta ja pahoinpitelyltä ihan sukupuolesta riippumatta. Lapsillakin tulee olla oikeitensa ruumiilliseen koskemattomuuteen. // Sekä pimppien että pippeleiden silpominen lähtee alunperin samasta syystä eli halusta hallita toisten, heikompien kehoa ja elämää, etenkin seksualisuutta. Ne molemmat ovat yhtä tuomittavia. Kannattakaamme siis nyt tätä pimppiensuojelukampanjaa ja myös kaikkia muita hyviä alotteita joilla suojellaan heikompia.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tyttöjen nk. "ympärileikkaus" on sama asia, kuin että pojilta leikattaisiin terska pois. Ei siis mitenkään rinnastettavissa miehille tehtävään esinahan poistoon, joka puolestaan estää sairauksia ja tulehduksia lämpimissä maissa, missä vettä ei ole joka paikassa saatavana. Jos tuolle linjalle lähdetään, niin sitten hiuksien ja kynsienkin leikkaminen ja hampaiden harjaaminen pitäisi kieltää. Vihervasureiden vouhotusta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Nyt et taida oikein ollenkaan kärryillä jos vertaat miesten ympärileikkausta naisten sukupuolielimien silpomiseen, kyseessä on TODELLA eri asia. " Ei vaan sinä et taida olla kärryillä. Silpominen on silpomista ihan sukupuolesta riippumatta.

Lähettänyt käyttäjä Feminismi ei tu... (kirjautumaton)
Näyttää valitettavasti siltä, että miehellä ja pojilla ei ole enää ihmisoikeuksia. Feminismi on mädättänyt suomalaisten pään, kun poikia saa silpoa mutta tyttöjä ei. Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen, emme saa tukistaakaan lasta, mutta pojan pippelin saa silpoa. Missä on feminismin mädättämän suomalasen järki?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä