Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Perussuomalaisten piirin uusi puheenjohtaja empii sote-remonttia - hän katsoo asiaa ammattilaisen näkökulmasta

13.03.201621:04
10
  • Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Kati Kähkönen suhtautuu varsin varovaisesti edessä olevaan sosiaali- ja terveystoimen muutokseen. Kuva: Vesa Vuorela

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Kati Kähkönen suhtautuu varsin varovaisesti edessä olevaan sosiaali- ja terveystoimen muutokseen.

Kähkönen sanoo periaatteessa kannattavansa sekä maakuntahallintouudistusta että soten uusia järjestelyjä, mutta myös pelkää, että jättimuutos ei onnistu tyydyttävällä tavalla.

Kähkönen katsoo soten myllerrystä ammattilaisen näkökulmasta, sillä hän on Mikkelin keskussairaalan osastonylilääkäri. Lisäksi hän työskentelee Mikkelin vankilassa ylilääkärinä.

Vuonna 1976 Lahdessa syntynyt Kähkönen on anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri.

Hän sanoo kannattavansa myös maakuntahallinnon uudistusta, mutta tuumii, että "lopputulosta tulee vielä hioa", eikä maakuntavaaleihin ole kiire.

Mikkeliin Kähkönen tuli Jyväskylästä, jossa hän oli SDP:n kaupunginvaltuutettu.

Kähkönen liittyi perussuomalaisiin. ja puolue nosti hänet kaupunginhallitukseen. Hänet valittiin paikallisyhdityksen puheenjohtajaksi ja helmikuussa Etelä-Savon piirin puheenjohtajaksi.

- Koin Jyväskylässä, että SDP on puolue, joka sanoo jotain ja toimii toisin. Perussuomalaiset ovat aika suorasukaista sakkia, ja lähtökohtaisesti äänestäjä tietää, mitä äänestää.

Perussuomalaisten kannatuksen laskun taustalla on Kähkösen mukaan ehkä se, että osa äänestäjistä on pettynyt puolueen politiikan sisältöön.

- Toivottiin enemmän, eikä ehkä ymmärretä sitä, ettei yksin voida kaikkea muuttaa, jos hallituksessa on kaksi muutakin puoluetta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nyt on emmitty jo kaksi edellistä hallituskautta. Nyt päätökset on tehtävä ja uudistukset. On nähtävissä, että aina kun demarit on hallitusvastuussa niin mikään asia ei etene paitsi Suomen velkaantuminen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Populisti ja loikkari. Hallituspuolueen edustaja vielä. Eikös puolueen johtotehtävissä olevan tulisi linjata, mitä tehdään, miten tehdään ja miksi tehdään? Kaiken vastustamisella ja jarruttamisella eivät ihmisten asiat edisty.

Lähettänyt käyttäjä Suorat sanat, p... (kirjautumaton)
Kun hän nyt mainitse soten lisäksi tämänkin: .......että osa äänestäjistä on pettynyt puolueen politiikan sisältöön......... - Toivottiin enemmän, eikä ehkä ymmärretä sitä, ettei yksin voida kaikkea muuttaa, jos hallituksessa on kaksi muutakin puoluetta. Jos nyt hän irtautuisi siitä ikävästä SDP:sta ja kertoisi totuudellisesti ja suorasukaisesti edellisen näin: .....että valtaosa äänestäjistä on pettynyt puolueen vaalilupausten täydelliseen pettämiseen...... Luvattiin liikaa ja kuitenkin ihastuttiin jo hallitusneuvotteluissa valtaan niin että annoimme Alexin ja Juhan päättää kaikesta. Mutta muutoin ihan kiva ja piristävä ulostulo uudelta puheenjohtajalta. Jahka tämä perussuomalainen suorasukaisuus toimii hänellä niin kuulen mielelläni enempi sote-ajatuksia.

Lähettänyt käyttäjä Perussuomalaist... (kirjautumaton)
Sote-piirikunnat perussuomalaisten sotemalli perustuu puolueen äänestäjille kertomaan peruskunnat ja piirikunnat -malliin. Piirikunnat muodostetaan nykyisistä 20 sairaanhoitopiiristä ja nykyiset kunnat ovat omistajia. Verotusoikeus on säädetty perustuslain 121 §:ssä. Miksi puolue on kääntänyt takkia tässäkin asiassa?

Lähettänyt käyttäjä Nyt se suunnan ... (kirjautumaton)
Kyllä se vaan on niin, että kyllä nyt on kaikkien omalta osaltaan kiristettävä "nälkävyötä" eikä vaan lisättävä syömävelkaa. Kähkönen on oikeassa, että hallitus on se paikka mistä voi tehdä edes jotain asioitten eteenpäin viemiseksi ja ei hallituksessakaan saa kaikkia omia halujaan läpi, kun siellä on kuitenkin kaksi muuta kaveria ja heilläkin on omat tavoitteensa. "Vassuilla" SDP. VAS,VIH. on aina vaan se velaksi elämisen meininki ja mottona.... SE MIKÄ ON SINUN NIIN SE ON MEIDÄN ja SE MIKÄ ON MINUN NIIN SE ON MINUN... ja jämpti on näin ja lisäksi ainainen rettelöinti työmarkkinoilla!!!!

Lähettänyt käyttäjä Eteläsavolainen ! (kirjautumaton)
Empiöitä on jo vaivaksi asti, jotenka heitä ei kaivata enää yhtäkään lisää. Suomi tarvitsee tekijöitä politiikkaan, ja heitä jotka osaavat ilmaista itseään selvästi. Suomi seissyt jo kolme hallituskautta, johtunut juuri suuresta määrästä näitä empiöitä politiikassa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä