Torstai, 29. kesäkuu 2017
Pekka, Petri, Petra

Pelastuslaitos toistaa toiveensa: Älä polta puutarhajätettä tänä viikonloppuna Etelä-Savossa

26.05.201714:00
16
  • Tulipalo Joutsenossa. Etelä-Karjalan pelastuslaitos autonovet hätänumero

    Pelastuslaitos pyytää, ettei risuja tai puutarhajätettä tänä viikonloppuna poltettaisi, jotta ei tarvitse soittaa hätänumeroon. Kuva: Kai Skyttä

Etelä-Savon pelastuslaitoksella on sama toive kuin viikko sitten: Ei risunpolttoa viikonloppuna.

Pelastuslaitos viestitti samaa viime viikon perjantainakin. Palon leviäminen metsään on todennäköistä myös tulevana viikonloppuna Etelä-Savossa.

- Metsäpalovaroitus on voimassa ja tuuli pahentaa tilannetta. Kuivuus ja tuuli ovart vaarallinen yhdistelmä, päivystävä palomestari Jani Kasanen sanoo.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Pelastuslaki, 6 $ "Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen." Eli avotuli on tällä hetkellä kielletty.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kiitos pyynnöstä. Emme valitettavasti aio noudattaa pyyntöä. Hallitsemme tekemisiämme, emme kaipaa tässäkään asiassa minkäänlaista holhousta. Koko kansa ei vielä ole järkensä menettänyttä. Holhousta kaipaaville alamaisillekin hyvää kesän jatkoa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”Hallitsemme tekemisiämme, emme kaipaa tässäkään asiassa minkäänlaista holhousta. Koko kansa ei vielä ole järkensä menettänyttä. Holhousta kaipaaville alamaisillekin hyvää kesän jatkoa.” - Melkein juuri täysin samanlaisilla sanoilla kuin nämä, vaahtosi yksi tuttavani tuttu viitisen vuotta sitten lukiessaan lehdestä pelastusviranomaisten toiveen käyttää pelastusliivejä myös soutuveneessä. Ja kuinka ollakaan, ja ihan oikeaan osoitteeseen kyllä meni, tämä ihminen, joka ei kaivannut minkäänlaista holhousta, jouduttiin sitten helikopterilla pelastamaan järvestä juuri vähän ennen kuin olisi hukkunut. Eli tämä holhousta kaipaamaton ihminen aiheutti yhteiskunnalle tuhansien eurojen kustannukset. Toivottavasti tuo edellä siteeraamani, yhtä viisas, ei aiheuta joskus samanlaisia kustannuksia yhteiskunnalle tai naapureilleen. Se, että jos omat sormensa polttaa karrelle, ei ainakaan minua liikuta.

Lähettänyt käyttäjä Letku letkeä (kirjautumaton)
Niin, kyllähän monikin hallitsee tekemisiään. Minäkin olen omasta mielestäni aika taitava monessa asiassa. Tai en kyllä monessakaan asiassa tarkemmin ajatellen. Mutta tulen kanssa olen kyllä varovainen. Tuli ei karkaa risunpoltostakaan, jos kastelee nuotion ympäryksen kunnolla ja leveältä alueelta. Toinen juttu on kipinät. Ne voi sytyttää palon vaikka 50 metrin päässä. Sitä et enää hallitsekkaan, vaikka olisit kuinka etevä. risunpoltto saa odottaa sadekelejä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kaksi alamaista ilmoittautuikin maalailemaan piruja seinille. Aivan kuten oli triggerin tarkoituskin. Katsokaas kun se on alamaisuuden ydintä: pelätä kaikkea ennakolta ja olla käyttämättä järkeään. Älkää olko turhaan huolissanne, en minäkään ole teistä.

Lähettänyt käyttäjä Makkosen leski (kirjautumaton)
Peräkärryllinen puutarhajätettä maksaa Nousialan jäteasemalla maksaa 10 €. Se on halpa hinta kun ei tarvitse valvoa polttopaikka eikä huolehtia kekäleistä ja jätteet joutuvat kompostoinnin kautta kierrätykseen ihan laillisesti.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut